- Det blir ikke fengslingsmøte i Norge i dag, men det blir et fengslingsmøte i Tyskland, opplyser Siv Alsen, informasjonsrådgiver i PST, til Nettavisen fredag.

Les også: Norsk statsborger pågrepet for terrorplaner

Hun forteller at fengslingsmøtet i Tyskland vil foregå fredag formiddag.

Det var en 37 år gammel mann fra Irak med kurdisk bakgrunn som ble pågrepet i den tyske byen Duisburg med bistand av tysk politi. Han kom til Norge i 1999 og fikk innvilget opphold på humanitært grunnlag. I dag har han permanent oppholdstillatelse i Norge. Han er nå begjært utlevert fra Tyskland, men dette kan ta fra tre til fire uker.

Fengslingsmøte bak lukkede dører
Mandag blir det fengslingsmøter for de to andre pågrepne. I utgangspunktet var det planlagt et fengslingsmøte for den 31 år gamle usbekiske statsborgeren lørdag klokken 11.30, men i en pressemelding fredag ettermiddag opplyser informasjonssjef i Oslo tinghus, Irene Ramm, at dette avlyses.

- Vi har nå fått opplyst at lørdagens fengslingsmøte avlyses. Begge siktede fremstilles i stedet mandag.

Den 31 år gamle usbekiske statsborgeren kom til Norge i 2002 og fikk avslag på asylsøknaden, men fikk senere opphold på grunnlag av familiegjenforening. I dag har han permanent oppholdstillatelse i Norge. Den 39 år gamle mannen med uigurisk bakgrunn kom til Norge i 1999 og fikk norsk statsborgerskap i 2007.

- Etter det vi erfarer vil det bli bedt om lukkede dører, sier Ramm i en tidligere pressemelding fredag.