Gå til sidens hovedinnhold

Terrormistenkt tatt med norsk pass

To menn arrestert i Paraguay.

To arabere er arrestert ved byen Mariscal Estigarraba etter å ha forsøkt å reise inn I Bolivia med et norsk og et britisk pass. De ble stoppet i passkontrollen på vei inn til byen.

Politiet mistenker de to for å være terrorister, skriver den lokale nettavisen ABC .

Stjålet i 2000
Kripos har fått en forespørsel fra Interpol i Paraguay om å sjekke validiteten på det norske passet.

- Vi svarte at det aktuelle passet ble meldt stjålet i Norge i 2000. Det er både gått ut på dato, og ugyldiggjort som følge av at det ble meldt tapt, sier vaktleder Are Lefdal på desken i Kripos til Nettavisen.

Passet opplyses å være av det gamle slaget: håndskrevet og med laminert fotografi.

Ikke identifisert
Kripos kjenner ikke omstendigheten rundt hvordan passet ble frarøvet sin rettmessige eier, og har heller ingen umiddelbare planer om å iverksette gjenopptagelse av saken.

- Hvorfor ikke, all den tid vedkommende som ble tatt med dette passet er involvert i terrorvirksomhet?

- Vel, ordet «terror» popper fort opp i pressen. Vi har ikke bedt om noe mer enn å sjekke validiteten på et pass, og det har vi gjort, sier Lefdal.

Den virkelige identiteten til de to er foreløpig ikke bekreftet, men man mistenker at dette er de to samme araberne som ble stoppet på den internasjonale flyplassen Silvio Pettirossi 24. mai da de forsøkt å sjekke inn på et fly med destinasjon til Bolivia. De ble pågrepet, men klarte deretter å rømme.

Politiet jobber ut fra flere teorier - hvorav en av dem er at de er terrorister, ut fra at den politiske situasjonen i Bolivia. Men de ser også på muligheten for at disse to er knyttet til narkohandel.

Kommentarer til denne saken