Gå til sidens hovedinnhold

Terrormistenkte kobles til Air France-flyet

Fransk etterretningstjeneste kobler to av passasjerene opp mot islamsk terrorisme.

Den franske etterretningstjenesten har identifisert to personer på passasjerlisten til Air France 447 som har samme navn som to franske personer tilknyttet islamsk terrorisme.

Men fødselsdatoene på passasjerene stemmer derimot ikke overens med de terrormistenkte, skriver den franske avisen L’Express.

Dermed kan man ikke utelukke et terroranslag mot det franske flyet som styrtet i Atlanterhavet forrige uke, men det er usannsynlig, fortsetter avisen.

228 mennesker var om bord på Air France-flyet som forsvant sporløst 1. juni. Alle om bord antas å være døde, inkludert tre nordmenn.

Mottok bombetrussel
Forrige helg ble det funnet vrakrester av flyet i Atlanterhavet, og letemannskap har så langt plukket opp 41 omkomne fra havet.

Bare noen dager før flyulykken mottok Ari France en bombetrussel mot et fly som skulle reise fra Argentina til Frankrike. Flyavgangen ble utsatt i halvannen time uten at det ble gjort noen funn som tydet på at trusselen var reel.

Les også: Bombetrussel mot Air France-fly

Defekte fartssensorer
Årsaken til flystyrten er fortsatt et mysterium, men franske myndigheter jobber på spreng for å finne svarene på hvorfor Airbus A330-flyet styrtet i Atlanterhavet uten forvarsel. Den foreløpige teorien er at flyets fartssensorer var defekte og viste feil hastighet da flyet styrtet.

Franske myndigheter jobber nå intens med å lokalisere flyets svarte bokser, noe som er en svært vanskelig jobb fordi de trolig ligger på et dyp på mellom 6000 og 8000 meter.

De to svarte boksene, flyets ferdskriver og taleregistrator, vil dersom de blir funnet trolig kunne gi svaret på hva som forårsaket flystyrten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken