Én av de fire som er anklaget for å ha forberedt en terroraksjon mot avisen Jyllands-Posten, blir løslatt fra varetekt, skriver politiken.dk.

Den løslatte personen er en 26 år gammel irakisk asylsøker. Dansk politi opprettholder imidlertid siktelsen mot mannen, erfarer avisen.

Videre skriver avisen at de tre andre terrorsiktede, som ble framstilt for varetektsfengsling i Glostrup klokken 09.00 torsdag, er varetektsfengslet i fire uker.

De tre personene er siktet for terrorplaner og brudd på våpenloven. Ifølge anklageren var de tre siktede i besittelse av en maskinpistol med lyddemper og 36 patroner, samt en 9mm pistol med 36 patroner.

Alle tre har i fengslingsmøtet nektet straffskyld, ifølge danske medier.

Terrorplaner mot Jyllands-Posten
De tre terrorsiktede kjørte fra Sverige til Danmark natt til onsdag, og er anklaget for å ha hatt planer om å utføre et terrorangrep mot det danske avishuset Jyllands-Posten.

De tre mennene ble sammen med 26-åringen pågrepet av dansk politi onsdag. En femte person ble pågrepet i Sverige.

Den irakiske asylsøkeren er den eneste av de terrorsiktede som bor i Danmark.

Både det svenske og danske etterretningspolitiet, PET og Säpo, mente at terrorangrepet mot avishuset skulle finne sted før nyttår. Terrorplanene anses for å være de mest omfattende planene som er avdekket på dansk jord.

Overvåket i flere måneder
De fire terrormistenkte i Sverige hadde blitt overvåket av svensk politi i flere måneder.

- Vi har overvåket dem i 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Vi visste at de planla et terrorangrep, men vi visste ikke hvor de skulle slå til, sier leder for det svenske etterretningspolitiet Säpo, Anders Danielsson, skriver dansk TV2.

Svensk politi fulgte etter de tre terrormistenkte da de tok seg over til Danmark via Øresundsbroen natt til onsdag. Senere samme dag ble de tre terrormistenkte fra Sverige pågrepet i en leilighet i Gladsaxe i Danmark. Bilen deres var lastet med håndvåpen. Ifølge svenske Aftonbladet fant politiet maskingevær, ammunisjon og lyddempere i bilen til de terrorsiktede.

Den danske 26-åringen ble pågrepet samme dag på en annen adresse.

Valgte å bli hjemme
Den femte terrorsiktede er en 37 år gammel mann som ble pågrepet i Sverige.

- Den fjerde personen valgte å bli hjemme. Han ble pågrepet i Stockholm av den nasjonale innsatsstyrken, sier Danielsson.

De øvrige terrorsiktede er en 44 år gammel tunisisk statsborger, en 29-årig svensk statsborger som er født i Libanon og en 30-årig svensk statsborger. Opprinnelsesland til sistnevnte er foreløpig ukjent.