Det var på mandagens trening med landslaget på Ullevaal stadion at det gikk galt med John Arne Riise. Etter en duell med forsvarskollega Espen Ruud gikk Roma-spilleren rett i bakken, og ble kjørt til sykehus med en kraftig hjernerystelse.

Landslagsspilleren ble liggende bevisstløs en perioden på gresset på landskamparenaen, og det tok noen minutter før han klarte å kommunisere med omverdenen. Venstrebacken ble imidlertid tatt raskt hånd om av landslagslege Thor Einar Andersen, som på pressetreffet senere mandag ettermiddag oppsummerte hendelsen som dramatisk, men ufarlig for Riise.

Det er ventet at smellen i hodet vil sette Riise utenfor fotballen i noen uker framover, og han går helt sikkert glipp av den viktige kampen mot Portugal i EM-kvalifiseringen tirsdag kveld.

Besøk av familien
Noen timer etter at sunnmøringen segnet om på treningsfeltet var moren Berit Riise, kona Maria Elvegård, og lillebror Bjørn helge Riise på plass i Oslo, for å besøke den norske proffen.

Møtet skal ha vært svært følelsesladet.

- Det ser bra ut, men så får vi bare håpe at det går så bra som vi tror. Han har det ikke noe bra nå, men vi ser det an, sier Berit Riise til NRK om sønnens tilstand mandag kveld.

Overfor TV 2 Sporten forteller hun at sønnen blir liggende til observasjon fram til tidligst tirsdag.

- John Arne er lagt inn på nevrokirurgisk avdeling, og blir iallfall liggende der til i morgen for observasjon. Alle testene ser fine ut. Som legene har sagt: Det oppleves nok som mye mer dramatisk enn hva det er, sier hun.

- Stressende situasjon
Alle på landslaget Nettavisen har vært i kontakt med mandag beskriver hendelsen på treningsfeltet som en svært dramatisk hendelse. Landslagslegn forteller at dette ikke er uvanlig.

- Slike situasjoner er ofte veldig stressende for dem som står rundt, og ikke helt vet hva som skjer. Det ser veldig dramatisk ut, sa landslagslegen om situasjonen til Nettavisen tidligere mandag.

- Dette er nok den mest dramatiske hendelsen jeg har vært med på med landslaget på trening. Slike skader skjer som regel i kamp, så spenningsnivået på treningen var høyt, fortsetter han.

Se hele TV 2s intervju med mamma Riise under:

HTML EMBED
TV2Player.insert(455178,"playerProgram455178", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!