Gå til sidens hovedinnhold

Tettey, Moa, Rogne: - Det vil være stort

Glem Riise, Carew og Solskjær. Nå handler det om Moa, Tettey og Rogne.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): I en årrekke har det vært Norges største og mest etablerte stjerner som har representert Norges ære i Mesterligaen. De har vært de beste spillerne. De har spilt for de største klubben.

Nå er alt i ferd med å endre seg.

Med ti eller færre kamper igjen å spille i Europas største ligaer er det nemlig en ny generasjon norske fotballspillere som kjemper om spill i verdens gjeveste klubbturnering.

Akkurat nå er det nemlig bare Mohammed «Moa» Abdellaoue, Thomas Rogne og Alexander Tettey som ligger an til en plass i Mesterligaen neste sesong.

Kvalifiseringsplass
Moas Hannover ligger nå på 3. plass i Bundesliga med sju serierunder igjen å spille. Det vil bety en plass i kvalifiseringen til Mesterligaen kommende høst. Det er fem poeng opp til Bayer Leverkusen på 2. plass, men Bayern München jager bakfra. Storklubben ligger bare to poeng bak Moas lag.

I Frankrike ligger Alexander Tetteys Rennes også på 3. plass, noe som også vil bety en plass i Mesterliga-kvalifiseringen til høsten. Rennes ligger bare fem poeng bak serieleder Lille, ett poeng bak toer Marseille, men har Lyon på plassen bak bare ett poeng bak seg. Ti serierunder gjenstår i baguettlandet.

HTML EMBED

Thomas Rogne og Celtic er Norges tredje mulighet. Ti seriekamper før slutt leder Celtic serien med to poeng på Rangers, men Rangers har en kamp til gode.

Legg imidlertid merke til at Skottlands Mesterliga-muligheter er kraftig redusert fra høsten av. Tidligere har ett skotsk lag gått rett til gruppespillet i Mesterligaen, mens nummer to har spilt kvalifisering. Fra høsten av går den skotske serievinneren inn i Mesterliga-kvalifiseringen, mens toeren må nøye seg med Europa League-spill.

- Ikke den nye vinen
Trioen misliker imidlertid Nettavisens karakteristikk av de tre som den nye vinen.

- Hvis du spør meg om vi er den nye vinen, så er svaret nei. Vi er en ny generasjon med spillere, og jeg har vært så heldig å komme til en storklubb. At vi har en mulighet til å nå Mesterligaen er bare kult, sier Thomas Rogne.

- Den nye vinen er i så fall dine ord. Men det er viktig for spillere å kjenne litt på Europa også på klubblaget, og det er morsomt at jeg, Tettey og Rogne kjemper om en plass i Mesterligaen. Det er imidlertid for tidlig å prate om det for min del. Det er kanskje et litt kjedelig svar, men det er vanskelig å tenke på. Vi kan jo tape de sju siste kampene, sier Moa.

- Ja, drømmen er Mesterligaen, men jeg garderer meg. Jeg håper vi kan komme oss til Europa. Så får vi se om det blir Europa League eller hva. Lista legges litt lavt, så jeg skal slippe å bli for skuffet, sier Tettey.

Kommentarer til denne saken