Gå til sidens hovedinnhold

Thailand er fortsatt feriefavoritt

Drap og voldshandlinger i Bangkok skremmer ikke norske turister.

Eskalerende uroligheter i Thailands hovedstad gjør at turistene holder seg unna storbyen. Men turen til Phuket og Krabi er det ingen som avbestiller.

Les også:Thailand utvider portforbudet

- Våre reisende vet at kampene i Bangkok er langt unna de turistområdene de skal til. Derfor får vi også lite reaksjoner. Folk i Norge er godt informert, forklarer Lena Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour, til Nettavisen.

Mellomsesong

Charterselskapet har ingen gjester i Thailand akkurat nå. Vintersesongen ble avsluttet i april og sommerens turer begynner ikke før i 23. juni.

- Sommerens turer er enten utsolgt eller nesten helt fulle. I tillegg bestiller nordmenn vinterreiser til Thailand som normalt.

Petersson legger til at Bangkok står på programmet på enkelte kombinasjonsturer til vinteren, men at dette ikke er noe problematikk rundt dette på nåværende tidspunkt.

- Hadde situasjonen vært like ille i Phuket ville vi selvsagt ha opplevd en helt annen reaksjon fra våre kunder.

Hvert år reiser rundt 130.000 nordmenn til Thailand, og de fleste tar turen i løpet av vinterhalvåret.

Økt salg i Danmark

I Danmark har reisearrangøren MyTravel opplevd en overraskende økning i salget av reiser til «smilets land».

- Vi har solgt hele 80 prosent flere reiser sammenlignet med samme tidspunkt siste år, sier Jan Vendelbo, salgs- og markedsdirektør i MyTravel, til Ekstra Bladet.

Dette gjelder på ingen måte reiser til hovedstaden.

Fraråder reiser til Bangkok

De siste ukers uroligheter har ført til unntakstilstand i 17 av landets provinser. Men meldingene fra de største feriedestinasjoner gjør at charterselskapene driver som vanlig.

Det offisielle reiserådet fra Utenriksdepartementet er at de «fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige. Dette gjelder ikke flyreiser via Bangkok internasjonale flyplass».

Utenriksdepartementet fraråder også reiser til eller opphold i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla som ikke er strengt nødvendig.

- Fortsatt fredelig

Selv om turister fra Norden ikke lar seg skremme av blodige sammenstøt mellom demonstranter og regjeringsstyrker, så fortviler deler av turistnæringen i landet.

- Det er en skam at ikke reisevarslene alltid skiller mellom de trygge delene av landet og de stedene der snikskyttere og dekkbrennere gjør sine ting.

Det sier Alan Morrison, redaktør av Phuketwan.com. Han sier Phuket er det samme fredelige og tropiske ferie- og øyparadiset det alltid har vært.

Han er ikke like fornøyd med de mange offentlige veiledningene til utenlandske borgere som ofte omfatter mye mer enn Bangkok, og da gjerne hele landet.

Les om flere rolige Thailand-områder her.

Kommentarer til denne saken