Gå til sidens hovedinnhold

Thaksin-allierte leder i Thailand

Valgdagsmålinger viser at People Power Party (PPP) vinner valget i Thailand.

Det ligger an til valgseier i Thailand for People Power Party (PPP), ifølge to valgdagsmålinger, melder Reuters.

PPP er ansett som støttepartiet til den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra som ble avsatt etter et militærkupp i fjor.

Begge valgdagsmålingene viser seier til PPP, men det er stort sprik i målingene på hvor mange mandater partiet får i parlamentet. Bangkoks Suan Dusit College sier PPP får 256 av 480 seter, mens Assumption Universitys ABAC-måling gir partiet kun 202 parlamentsplasser.

Vil hente hjem Thaksin
Partiledelsen har lovet at de vil jobbe for at Thaksin, som lever i eksil i London etter kuppet, skal returnere til det sørasiatiske landet.


Tidligere i år ble partiets hans Thai Rak Thai oppløst, og samtlige partimedlemmer ble nektet å drive med politikk for en femårsperiode. Likevel er Thaksin fremdeles sentral i det politiske landskapet.

Varsler demonstrasjoner
Hæren og dens allierte er ventet å jobbe for en koalisjonsregjering ledet av Demokratene, det største opposisjonspartiet under Thaksins regjeringstid.

Begge de politiske leirene har sagt de vil ta til gatene om de føler uregelmessigheter ved søndagens valg gir motstanderne store fordeler. Stemmekjøp er et økende problem og ifølge avisen The Nation, etterforsker myndighetene nær 160 tilfeller av valgfusk.

Rundt 45 millioner thailendere kunne stemme søndag i et valg som var lovt å gjenopprette demokratiet i landet, men en seier til Thaksin-supporterne kan føre landet ut i nok en krise.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis