Gå til sidens hovedinnhold

Thatchers gravferd i gang i London

Kisten med Storbritannias avdøde statsminister Margaret Thatcher la onsdag ut på ferden mot St. Pauls katedral og gravferdsseremonien.

London (NTB-DPA): Langs ruten gjennom Londons sentrum sto tilskuere tett i tett.

De fleste sto tause, men det kunne også høres spredt applaus og enkelte fyrop fra folkemengden da bilen med den omstridte politikerens kiste passerte. Kisten var dekket av det britiske flagget Union Jack.

Ved den gamle kirken St. Clement Danes på veien til St. Pauls ble kisten overført fra bilen til en kanonlavett. Dempet orgelmusikk lød i kirken mens medlemmer av Storbritannias væpnede styrker overførte kisten.

Langs ruten for onsdagens gravferd sto 700 militære fra marine, hær og flyvåpen oppmarsjert, og over 4.000 politifolk var på plass i Londons gater for å bidra til sikkerheten. Mer enn 2.300 gjester fra 170 land var invitert til gravferden.

Thatcher døde 8. april etter at hun ble rammet av slag. Hun var britisk statsminister fra 1979 til 1990, og sto for en beinhard konservativ politikk som gjorde henne elsket av mange men dypt upopulær blant andre. (©NTB)

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken