Gå til sidens hovedinnhold

- Thendrup skal ha rabatt

Aktor Arild Dommersnes mener at Johnny Thendrup skal ha kraftig strafferabatt for sin erkjennelse i Nokas-saken.

Det sa han da prosedyren fortsatte fredag morgen. Johnny Thendrup har erkjent å ha vært med på ranet. DNA på våpen og ransutstyr, sammen med blod på Domkirkeplassen bekrefter dette

Senere fredag vil påtalemyndigheten legge ned påstand om straff for de tiltalte.

Ingen Toska-rabatt
Selv om bevisene er klare for Thendrup, og at hans erkjennelse som sådann ikke er avgjørende for oppklaringen av saken mot ham, mener Dommersnes at Thendrup likevel skal ha «en del» strafferabatt.

- Hans ståsted når det gjelder bevis er ikke annerledes enn de andre, og de har ikke erkjent. Det er vår oppfatning at Johnny Thendrup skal ha en del rabatt for erkjennelsen sin, sa Dommersnes.

Dette var noe helt annet enn holdningen påtalemyndigheten har mot den andre som har erkjent, David Toska. Torsdag sa Tor Christian Carlsen at politiet allerede hadde fellende bevis før han erkjente, og sa ingenting om rabatt.

Spørsmålstegn ved Thomas
Torsdag gikk påtalemyndigheten gjennom bevisene mot flere av de tiltalte i Nokas-saken. Fredag morgen er det Thendrup brødrene som belyses.

I retten stilte Dommersnes spørsmålstegn ved hvorfor Johnny Thendrup, som ikke har kontakt med ransmiljøet, var med på Nokas-ranet, mens lillebror Thomas Thendrup ikke var med - han som er venn med David Toska og flere andre i miljøet.

Som flere andre tiltalte nektet Thomas Thendrup å forklare seg før han fikk alle papirene i saken. Da forklarer han seg opp mot bevisene som foreligger mot ham, og han leverer et alibi som politiet ikke kan sjekke – nemlig samvær med sin mindreårige sønn.

Dommersnes trakk også fram, som et av de viktigste bevisene mot Thomas Thendrup, at Dan Pettersen kjente ham igjen og navnga ham i forbindelse med brødrenes besøk i Stavanger i januar, og ikke minst da Pettersen beskrev ransgjengen etter ranet. Når det gjaldt Thomas Thendrup så trakk Dan Pettersen denne gjenkjennelsen i retten. Men Dommersnes mener at det ikke holder.

«Hjelpegutten»
De to siste som påtalemyndigheten gikk gjennom, er de to som ikke er tiltalt for dødsfølgen. Den ene er Stavangermannen som formidlet kontakt mellom Dan Pettersen og David Toska, og som er «hjelpegutt» for David Toska i tiden før ranet.

Også for denne mannen mener Arild Dommersnes at David Toska sin tillit i seg selv er fellende. Aktoratet mener at Toskas tillit forteller at Stavangermannen må ha blitt involvert kraftig i planene til Toska.

- De hadde ikke trengt å ha NN der hvis han ikke var OK. Hvis han ikke var til å stole på, sa Dommersnes.

Et annet moment når det gjelder Stavangermannen er at han allerede i september 2003 fortalte Dan Pettersen at ranerne skulle gjemme seg i Stavanger etter ranet. Han hadde altså kjennskap til ransplanene allerede på dette tidspunktet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken