I 1998 ble Thomas Quick dømt for drap på norske Therese Johannessen (9), som forsvant fra bydelen Fjell i Drammen i 1988. Quick hadde tilstått drapet.

Senere har Quick trukket tilståelsen.

I en ny svensk bok skrevet av advokat Pelle Svensson, hevdes det at Therese Johannessen lever i Pakistan og er mor til flere barn.

- Løgn
Påstandene får Thereses mor Inger-Lise Johannessen til å se rødt.

- Det er usant. Det løgn! Nå blir jeg forbanna, sier moren når Nettavisen konfronterer henne med innholdet i boken, som kommer ut neste uke.

Boken tar for seg Thomas Quicks historie, og er skrevet av advokat Pelle Svensson. Der hevder Svensson at Therese ikke ble drept, men ble kidnappet av sin biologiske far, som er fra Pakistan. Ifølge Svensson er ikke mannen som Therese vokste opp sammen med den biologiske faren.

- Den biologiske faren er jo han som har vært der hele tiden. Dette skal han få svi for, sier Inger-Lise Johannessen.

Hun forteller at hun har vært i kontakt med Svensson i forbindelse med boka, og at hun har bedt ham rette opp de feilaktige opplysningene.

- Også gjør han det ikke. Dette er å tråkke på folk. Jeg kan gå til sak mot ham. Dette kommer jeg til å ta videre, sier Johannessen.

Har flere barn
Svensson hevder i boken, «Quick – Den store rättsskandalen», at Therese fortsatt lever i Pakistan og attpåtil at hun har fått flere barn.

Svensson har kommet frem til informasjonen om at Therese ble kidnappet ved å gå gjennom gamle politiavhør. Under det første avhøret skal moren ha sagt at det var en pakistaner som bortførte datteren.

Det avviser Inger-Lise Johannessen på det sterkeste.

- Jeg kan aldri tro at han har fått dette ut av politidokumentene, sier hun

Ikke avhørt
Svensson mener det er den biologiske faren som bortførte Therese, og tok henne med seg til hjemlandet. Den biologiske faren er ikke blitt avhørt under etterforskningen, ifølge Svensson.

Flere vitner skal ifølge Svensson ha sagt at de så en jente med Thereses utseende på Fornebu flyplass, sammen med flere voksne personer av «sydlandsk utseende» den kvelden hun forsvant, skriver Aftonbladet.

Svensson hevder også at det er flere personer som vet hva som skjedde med Therese, og at det skal være kjent blant pakistanerne som bor på Fjell at Therese bor i Pakistan og er flerbarnsmor.

- Det er jo ikke sånn, sier Inger-Lise Johannessen

- Hadde dette vært sanne opplysninger, hadde jo politiet vært der for lengst og hentet henne hjem. Jeg skjønner ikke hvor han har fått disse opplysningene fra, sier en opprørt mor.

Inger-Lise Johannessen har tidligere krevd at saken mot Thomas Quick må opp på nytt, fordi hun ikke tror det er Quick som har drept datteren. Men Svenssons påstander avviser hun altså på det sterkeste.