Brasils lagkaptein Thiago Silva ble mørk i blikket da han mandag snakket om skaden som sendte Neymar ut av fotball-VM.

- Etter min mening var det en feig takling, sa han om Juan Zunigas kne i ryggen på hjemmelagets superstjerne.

- Folk sier det var en normal takling, men jeg synes ikke det. Jeg er forsvarsspiller. Jeg vet hvordan man markerer, og du vinner ikke ballen ved å sette kneet i ryggen på motspilleren. Slikt er ikke normalt, sa han.

- Blir tøft
Paris Saint-Germain-spilleren må stå over tirsdagens semifinale på grunn av gule kort. Det var derfor landslagssjef Luiz Felipe Scolari tok ham med til pressekonferanse kvelden før kampen. Thiago Silva gruer seg til å være tilskuer.

- Det kommer til å bli tøft. I forrige kamp måtte Luiz Gustavo stå over. Før kampen sa jeg til ham at hans misjon i VM ikke var over, at vi skulle vinne for ham. Nå tenker de andre sikkert det samme om meg. Ulike ting styrker gruppen vår, som at Neymar og jeg er ute, sa han.

Irritert
29-åringen irriterer seg over det gule kortet, som han fikk for å hindre Colombias keeper.

– Jeg prøvde ikke å ta ballen fra ham. Jeg er ingen ungdomsspiller, og jeg prøvde å unngå situasjoner som kunne gi meg gult kort. Det er det eneste frisparket jeg husker at jeg laget, og da er det tungt ikke å få være med.

Brasil protesterte mot det gule kortet, men det var selvsagt nytteløst. Brasilianerne vant heller ikke fram med et krav om å straffe Zuniga i ettertid.

Thiago Silva forbereder seg til en vanskelig ettermiddag på sidelinjen tirsdag.

– Jeg kommer til å lide, det vet jeg, men jeg stoler på dem som spiller. Uansett hvilke elleve det blir, vil vi være godt representert, sa han.

– Dessuten kommer hjertet mitt til å være på banen sammen med spillerne, og Neymars hjerte også. (©NTB)