Gå til sidens hovedinnhold

Thorstvedt på verdenslaget

Erik Thorstvedt skal stoppe Alan Shearer & co til helgen.

I anledning 100-årsjubileet til den engelske spillerforeningen (PFA) skal det søndag 2. desember feires med showkamp på City of Manchester Stadium.

Oppgjøret står mellom engelske legender og et verdenslag bestående av utenlandske spillere som har vært i Premier League og tidligere 1. divisjon.

Eneste nordmann
Den norske keeperlegenden Erik Thorstvedt - som akslet Tottenham-trøya mellom 1989-1996 - er tatt ut på verdenslaget - som eneste nordmann - i spann med andre storheter som Ian Rush, Gianfranco Zola, Anders Limpar og Andrej Kansjelskis, melder Sky Sports.

- Jeg har vurdert litt hvordan jeg skulle gjøre oppkjøringen til kampen. Kneet mitt er veldig dårlig, så jeg fikk sønnene mine til å teste det ut med å ta noen skudd på meg, forteller Thorstvedt til aftenbladet.no.

Skal ikke trene
- Etterpå hadde jeg så store smerter at jeg fant ut at det var best å ikke trene, sier han.

De engelske hjemmelegendene - naturlig nok titulert som «England Legends» - mønstrer heller ikke noe dårlig lag, med spillere som Alan Shearer, Les Ferdinand, Peter Beardsley, Chris Woods, Dennis Wise og evigunge Teddy Sheringham i troppen.

Formålet med kampen er å samle inn rundt 11 millioner norske kroner til en ny rehabilitering- og fysioterapiavdeling til et barnesykehus i Manchester.

Kaptein Shearer
Shearer er kaptein for «hjemmelaget», mens Zola skal lede de utenlandske styrkene.

Det er for øvrig Manchester City-manager Sven-Göran Eriksson som har plukket ut - og skal lede verdenslaget på hjemmebane - mens Terry Venables er sjefen for engelskmennene.

Shearer- som lag opp i 2006 - gleder seg til oppgaven.

- Da jeg la opp, bestemte jeg meg for å aldri spille kamper igjen. Men jeg gjør et unntak fordi dette er en såpass godt formål, og fordi det betyr mye for spillerne som er med, forteller Shearer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke så god form
- Jeg er ikke i så god form som for tre-fire år siden, men jeg har litt tid til å komme meg i form og forhåpentligvis er jeg bedre forberedt enn noen av de andre spillerne, legger han til.

Også hans italienske «kollega» ser frem til stjernekampen.

- Det kommer til å bli en stor dag, og også en flott mulighet for å samle inn penger til et barnesykehus, slår Zola fast.

Les mer om engelsk fotball her!

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere