Gå til sidens hovedinnhold

Thuram legger opp

Den 36 år gamle forsvarskjempen legger fotballstøvlene på hylla.

Lilian Thuram har hatt en stor karriere som fotballspiller og har blant annet vunnet både VM og EM. Nå er det imidlertid slutt for forsvarskjempen. Fredag kom nemlig meldingen om at han legger opp.

- Er ikke syk
36-åringen har valgt å legge fotballstøvlene på hylla, etter at han ble diagnostisert med en hjertesykdom i juni, i forbindelse med en overgang til Paris St. Germain.

Hjerteproblemene har i etterkant ikke vist seg å være veldig alvorlig, men Thuram ønsker ikke å ta noen sjanser med helsa.

- Legene mente de hadde funnet en hjertefeil, men det stemmer ikke, jeg er ikke syk.

- Jeg ønsker likevel ikke å ta noen sjanser. Det er vanskelig for meg å fortsette med fotball nå, sier Thuram ifølge Reuters.

- Familien er bekymret
Thurams bror, Antonio, døde av et hjerteinfarkt i 1990, mens han spilte basketball. Derfor er familien ekstra bekymret for Thurams situasjon.

- Jeg snakket med min mor og hun rådet meg til å legge opp. Hele familien vil at jeg skal gi meg nå. Jeg ville ikke at de skulle bekymre seg lenger, sier Thuram.

Thuram startet karrieren i Monaco i 1990 og reiste videre til italienske Parma i 1996, før han senere ble Juventus-spiller.

I 2006 signerte franskmannen for den spanske giganten Barcelona, men klarte aldri å spille seg til fast plass der.

Forsvarsspilleren har hele 142 landskamper for Frankrike og har scoret to mål. Begge målene kom i VM-semifinalen mot Kroatia i 1998, der det franske laget til slutt gikk helt til topps.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken