Gå til sidens hovedinnhold

Ti drept på Sri Lanka

Ti mennesker skal være drept på Sri etter at tamiltigrene erklærte våpenhvilen for opphevet.

Sju regjeringssoldater og tre opprørere skal være drept i sammenstøt mandag.

- Sri Lankas fire år lange våpenhvile er nå opphavet, og øyas borgerkrig er i gang igjen, sier en av topplederne i Tamiltigrene til Reuters.

Geriljaen og Sri Lankas hær har nå kjempet i fem dager i strekk og går inn i sin sjette kampdag, melder Reuters.

- Krigen er i gang, og vi er rede. Krigen har begynt. Det er regjeringen som har startet krigen. Militært har vi bestemt oss for å kjempe tilbake dersom regjeringshæren går inn i vårt område, sier S. Eilan. Han er leder for Tamiltigrenes politiske gren i regionen Trincomalee.

Sri Lankas luftvåpen har drept 15 opprørere gjennom fem dagers luftangrep og bomberaid i den østlige delen av landet. Flere andre skal være såret. Bakgrunnen til offensiven er at Sri Lankas styrker forsøker å frigjøre en kanal i Tricomallee-distriktet som Tamilgeriljaen har blokkert.

En talsmann for den srilankiske regjeringen sier derimot at regjeringen ikke har noen planer om å trekke seg fra våpenhvilen med Tamiltigrene, melder AP.

Lederen for øyas Nordic truce monitoring mission sa lørdag at våpenhvilen fra 2002 er død alle andre steder enn på papiret. Så langt i år er 800 mennesker drept.

Både Finland og Danmark har nylig besluttet å trekke sine fredsobserverende styrker ut av Sri-Lanka, melder BBC.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken