Gå til sidens hovedinnhold

Ti spillere som kan komme til Premier League

Det er 47 dager til overgangsvinduet åpner.

Vi er allerede halvveis i november og det nærmer seg jul med stormskritt. Og etter jul og nyttår, ja, da åpner overgangsvinduet igjen i Fotball-Europa.

Det føles i grunn ikke så lenge siden vi lukket sommerens utgave av det berømte vinduet, men om 47 dager så åpner det altså igjen.

Og det er ikke bare Nettavisen som venter på at januarvinduet skal åpne. Også hos engelske aviser har nedtellingen til begivenheten kommet i gang.

Den pålitelige avisen The Guardian kjører torsdag en sak der de trekker fram ti spillere som kan ende opp i Premier League i løpet av vintervinduet.

Vi synes dette er såpass spennende at vi velger å gjengi listen journalistene i storavisen har diskutert seg fram til. Og det er flere spennende navn på listen.

Jakter VM-spill?
Januarvinduet er tradisjonelt ikke det travleste, men siden det spilles VM til sommeren, kan det være litt flere spillere enn vanlig som er på jakt etter fast spilletid.

Noen klubber håper også å gjøre et kupp, og om man ser til ligaer som Ukraina, Portugal, Hellas og Nederland for å nevne noen, skulle det være mulig å gjøre noen gode avtaler.

Flere av klubbene i Premier League har også signalisert at de har ambisjoner om å forsterke i vinter. For dem som ikke var handlekraftige i sommer, er dette en ny sjanse.

Listen under styrer unna de aller største stjernene, men tar heller for seg noen av de vi kanskje ikke får lese spalte opp og spalte ned om hver eneste dag de neste ukene.

Dette er de 10 spillerne:

Rui Patricio (25) - Sporting Lisboa
Denne mannen blir omtalt som den mest spennende keeperen utenfor de fem store ligaene i Europa og vokter buret både for Sporting og det portugisiske landslaget. The Guardian mener at Manchester City er en klubb som burde følge nøye med på 25-åringen, etter at Joe Hart har hatt en tøff høst. Det spekuleres i at prislappen skal være et sted mellom 15 og 20 millioner pund.

Ivan Rakitic (25) - Sevilla
En teknisk og ballsikker playmaker som har gjort sine saker bra i Spania. Kroaten liker å ligge i rollen bak spissen, og en slik spiller er nok flere av klubbene i England på jakt etter. Det er egentlig lite trolig at Sevilla vil selge Rakitic i januar, men flere klubber vil nok likevel banke på døren og forhøre seg om spilleren. 15 til 20 millioner pund kan kanskje overbevise spanjolene?

Yevhen Konoplyanka (24) - Dnipro
Den mannen fikk vi stiftet et lite bekjentskap med allerede i sommer, da han gjentatte ganger ble koblet med Liverpool. 24-åringen trives best på venstre kant og passer bra inn i et 4-3-3-system. Ukraineren er god en-mot-en og har stor løpskraft. Han har også bare et år igjen av kontrakten. Flere klubber bør være våkne her, og prisen antydes til 12 millioner pund.

Fabian Schär (21) - Basel
Denne mannen er kjent for de fleste i Norge. Han scoret to ganger i VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sveits på Ullevaal, og spiller for Basel i Champions League. Han beskrives som en smart stopper som er sterk i lufta. The Guardian tror flere av toppklubbene i Premier League har Schär på ønskelisten og mener prisen er rundt 10 millioner pund.

Alfred Finnbogason (24) - Heerenveen
Lagkompis med Magnus Wolff Eikrem i Nederland og toppscorer i den nederlandske ligaen. Det har også Ruud van Nistelrooy, Luis Suarez og Dirk Kuyt vært før de kom til balløya. Islendingen er en typisk «fox in the box» - en god avslutter. Han er rolig innenfor 16-meteren og setter sjansene. Perfekt kjøp for et lag som har begrensede midler. Prisen skal være 6-8 millioner pund.

Viktor Fischer (19) - Ajax
Danskenes nye gullgutt og er i likhet med Tottenhams Christian Eriksen fostret opp i Ajax. Fischer er trolig en av de mest omtalte ungguttene i dagens fotball og klubber fra alle de store ligaene har nok fulgt angriperen i en årrekke allerede. Han er typen som kan gjøre det ingen venter og er god med begge føtter. Prisen? Etter sigende 6 til 8 millioner pund.

Kostas Mitroglou (25) - Olympiakos
En kraftfull midtspiss som har vært i kanonform i den greske ligaen så langt i høst. Han har scoret 14 mål på åtte kamper, notert tre hat tricks, og ingen av målene har kommet på straffe. Spissen er god til å skyte og god til å posisjonere seg. Kan være et billig alternativ for en klubb som trenger en spiss. Skal ha en utkjøpsklausul på 6,5 millioner pund i kontrakten.

Carlos Munoz (24) - Baniyas
Sterk og hurtig spiss fra Chile. Han kan kanskje minne litt om Carlos Tévez i spilestilen. Ble toppscorer i den chilenske ligaen i fjor for Colo Colo, og spiller i De forente arabiske emirater nå. Overgangen dit var trolig et forsøk på å bli lagt merke til i Europa. Så spørs det jo om det er den beste måten å oppnå dette på. Prislappen antas å være mellom 5 og 6 millioner pund.

Filip Djordjevic (26) - Nantes
Nok en spiss og en som flere klubber i Premier League skal ha på blokken. The Guardian skriver at rundt seks klubber har speidet spilleren i løpet av det siste halvåret. Har scoret åtte ganger så langt i høst, og står uten kontrakt til sommeren. Kan signere for en klubb på Bosman, men blir nok heller ikke så dyr om noen vil kjøpe ham i vinter. Mellom 3 og 4 millioner pund nevnes.

Johann Berg Gudmundsson (23) - AZ Alkmaar
Nok en islending som har imponert den siste tiden. Markus Henriksens lagkompis har imponert både på klubblag og landslaget den siste tiden og dette skal ha blitt lagt merke til. Han scoret blant annet hat trick mot Sveits i VM-kvalifiseringen. Også 23-åringen står uten kontrakt til sommeren, så AZ vil nok være villige til å selge. 2-3 millioner pund kan være nok.

Kommentarer til denne saken