Nettet florerer av mer eller mindre kreative lister over gode grunner til å bryte opp og ta en ny jobb. På Experience Project har en som kaller seg theTruth postet en rekke treffende og morsomme observasjoner om dette fra sitt eget yrkesliv.

Her er tegnene:

10. Du har den beste tiden på dagen når du hører radio på vei til jobb. Og du føler deg skuffet når du kommer fram til jobben og skrur av tenningslåsen på bilen.

9. Du kaldsvetter når du ser hvor sykt mye dine kolleger bryr seg om jobbforhold, på tross av at du har oppdaget at alt er helt trivielt. Det er da du mer og mer begynner å snakke om «det store bildet» og «alt tatt i betraktning». Etter en stund begynner du å synes synd på kollegene dine.

8. Når du spør hardtarbeidende kolleger på et lavere nivå i organisasjonen om hvordan det går, så svarer de: «Jeg holder jo ut.»

7. Du begynner å sjekke ut og flørte med kolleger som er 20 år eldre enn deg. Egentlig har du alltid ment at de er totalt avskyelige, men kjedsomhet samt det faktum at du har brukt opp alle andre potensielle muligheter fører deg til denne gudsforlatte øyen.

6. Du ber folk om å sende deg kopier av e-poster. Folk elsker å sende kopi til så mange som mulig på hver eneste e-post, siden de på den måten får vist flest mulig av sine kolleger hvor fantastiske de er. Hvis du på tross av dette må spørre om kopi, så er det ingen som syns du er viktig. Sorry.

Les også i Jobbbmagasinet:

Det lønner seg å bråke på jobben

Norske sjefer verst i verden

5. Alle ledelsens uttalelser er tanketomt babbel om at alt snart blir bedre. Du har sikkert hørt det: «I neste kvartal får vi kjempesalg, så lenge det ikke blir kraftkrise og alle i Norge dør av fugleinfluensa.»

4. Du ser fram til møter fordi du i en time kan sende kolleger megetsigende blikk mens du hånler innvendig. Du setter laserblikket på en kollega til du endelig får øyekontakt, men blir megafrustrert når de deretter overhodet ikke ser i din retning.

3. Du bruker idiotiske klisjeer ved enhver anledning som byr seg. Som: «Ja, la oss ha et vekkelsesmøte.» Eller: «Nå må vi brette opp ermene.» Du håper at noen skal skjønner humoren og le av det du sier, men i stedet bruker kollegene dine de samme klisjeene i sin neste presentasjon.

2. Når du får en oppgave, må du beherske deg for å ikke utbryte: «Vel, jeg gir nå f..., for jeg er uansett ikke her når dette skal leveres.»

Og grunn nummer en til å skifte beite:

1. Du liker deg best på do. Du tenker «Jeg får faktisk betalt for å gjøre mitt fornødne», og den tanken er mye mer tilfredsstillende enn den noen gang skulle ha vært.