I et tiår hvor Brasil og Italia har vunnet VM-gull og Real Madrid, AC Milan og Barcelona alle har vunnet Champions League to ganger hver, har World Soccer utpekt Ronaldinho til tiårets beste fotballspiller.

Messi på andreplass
Ronaldinho hjalp Barcelona til seier i Champions League i 2006 og den hjemlige serien i 2005 og 2006, før han ble solgt til AC Milan. Han vant VM-gull med Brasil i 2002 og Confederations Cup i 2005, samt OL-bronse i 2008.

29-åringen ble kåret til årets spiller i verden av Fifa i både 2004 og 2006, og ble stemt inn på årets lag i spillernes egen kåring i årene 2005, 2006 og 2007.

Argentineren Lionel Messi ble nummer to i World Soccers kåring, mens portugiseren Cristiano Ronaldo måtte nøye seg med tredjeplass. Nummer fire i kåringen ble Thierry Henry.

Messi på førsteplass
Lionel Messi er samtidig kåret til den beste spilleren i 2009, mens Barcelona er utpekt til årets beste lag. Ingen av delene er spesielt overraskende, ettersom Messi og Barcelona vant både den spanske serien og Champions League.

Messi vant også Gullballen i 2009. Han er den første argentinske vinneren av World Soccers kåring siden Diego Maradona vant i 1986.

Barcelona tok faktisk all hederen selv i World Soccers 2009-kåring, ettersom Andres Iniesta og Xavi henholdsvis ble nummer to og tre blant spillerne og trener Josep Guardiola ble kåret til årets beste trener foran Felix Magath og Sir Alex Ferguson.

Drogba eller Eto'o?
Torsdag ble det også kjent hvilke fem spillere som kan bli kåret til årets beste afrikanske spiller. Kameruneren Samuel Eto'o, som har fått utmerkelsen tre ganger tidligere, er én av de nominerte.

Chelsea-duoen Didier Drogba (Elfenbenskysten) og Michael Essien (Ghana) er sammen med Seydou Keita (Barcelona/Mali) og Yaya Touré (Barcelona/Elfenbenskysten) de øvrige kandidatene. Vinneren kåres av landslagstrenerne i Afrikas 53 medlemsland og vil bli offentliggjort 25. februar.

Togoleseren Emmanuel Adebayor fikk prisen i 2008.