Lørdag skulle tiåringen plukke bær i nærheten av campingplassen på Nesodden. Plutselig så han to menn angripe en tredje person med balltre. Kort tid etter gikk den angrepne i bakken og ble liggende.

Det eneste vitnet til udåden var tiåringen.

Nå er han og et annet barn kalt inn til dommeravhør etter drapet på en 21 år gammel litauisk mann. Advokat Trond Dyvik bekrefter overfor Dagbladet at han skal delta i to dommeravhør med barn.

Barna varslet
Flere barn som ferier på hyttefeltet "Slottet" var i nærheten da litaueren ble angrepet ved 13-tiden lørdag. Det var barna som varslet de andre hyttebeboerne da 21-åringen ble angrepet. Det skal imidlertid bare ha vært tiåringen som så selve angrepet.

- Tiåringen plukket bringebær da han plutselig så tre menn kom løpende over en eng like ved. Én sprang med hevet balltre. Mannen ble så slått voldsomt, sa tiåringens mor til Nettavisen lørdag.

Gruer seg
Moren bekrefter overfor Dagbladet at sønnen er innkalt til avhør. Hun forteller at han gruer seg til avhøret.

I alt fire menn er siktet for drapet. To av dem er pågrepet av politiet, mens de to andre ligger skadd på sykehus. De to som er pågrepet ble avhørt sent søndag kveld. Begge nekter straffskyld.