Gå til sidens hovedinnhold

- Tiden er ute, Rafael Benítez

Etter sjokktapet for Reading tror engelske aviser at Liverpools manager er ille ute.

LIVERPOOL - READING 1-2 (E.E.O.): Liverpools spanske manager har vært i sin nåværende jobb i fem og et halvt år. Nå kan det snart være slutt, hvis man skal tro torsdagens engelske aviser.

Avisreaksjonene etter sjokktapet for Reading i FA-cupen, er rimelig samstemte.

Sjokktap, ordspill og treffende bilde
The Sun spiller som ventet på at Shane Long ble matchvinner ti minutter ut i første ekstraomgang med sin tittel «So long, Rafa», og følger opp med å konstatere at Benítez er «ute av Champions League, tittelkampen og begge cupene. Nå er også tiden hans ute». Saken er elegant illustrert med et bilde av Benítez som titter på armbåndsuret.

De andre avisene går ikke like langt, men The Guardian konstaterer at «Sjokktap legger enda mer press på Benítez» og Daily Mail mener at «Readings dramatiske seier sender Liverpools manager Benítez mot stupet.»

The Times og The Independent er mer konservative, og nøyer seg med å slå fast at «Rafael Benítez må kjempe for å overleve etter FA-cuptapet for Reading».

Situasjonen blir ikke bedre av at både Steven Gerrard og Fernando Torres onsdag kveld forlot Anfield med nye skader. Stjerneduoen skal undersøkes torsdag.

- Skikkelig ille
Rafael Benítez erkjenner at situasjonen i Liverpool er alvorlig, men nekter ifølge The Times for at jobben hans er i fare. Spanjolen insisterer på at han har blitt vant til presset og vil fortsette å jobbe for å forbedre resultatene.

- Det er skikkelig ille. Alle ønsket å gå videre, men vi har ikke klart å gjøre det, så vi er skuffet, konstaterte Benítez.

Og la til:

- Vi visste at det er en stor turnering og ville gå videre. Akkurat nå er vi veldig skuffet på vegne av fansen som kom for å støtte laget i dag. Vi forsøkte fra starten av å gå for seieren, men var ikke i stand til det.

For dyr å sparke?
Et relevant poeng i denne sammenheng er om Liverpool faktisk har råd til å gi Rafael Benítez sparken.

49-åringen signerte en femårskontrakt for ti måneder siden, og vil kunne gjøre krav på en heftig kompensasjon dersom den brytes.

Les også: Ny spiller og sjokktap

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken