Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes osterace

Storbritannia har tatt med seg en av tradisjonelle meieriprodukter ut i en hasardiøs og spektakulær konkurranse. Se video

Se videoen nederst i saken

Det årlige oste-rulleløpet på Coopers Hill er en av de mer bisarre. Det finner sted når solen står på sitt høyeste ved en bratt bakke, og innebærer at de som deltar ruller, springe eller faller rundt 200 meter ned bakken i jakten på en ost, melder Reuters.

På tross av kraftig regnvær, var rundt 3.000 samlet oppe i bakken for å se på konkurransen. Hvor den kommer fra opprinnelig, er det ingen som vet sikkert. Noen sier det er et gammelt fruktbarhetstradisjon.

Stor fart
Osten deltagerne kjemper om, veier rundt 4 kilo, og kan komme opp i en fart på 65 km/t når den rulles nedover bakken.

Og det er jo ikek selvsagt at den havner der den skal. En rekke ganger har osten havnet blant tilskuerne og forårsaket en rekke skader.

Vinneren av den heftige konkurransen får den hjulformede Double Glocester-osten. Og det går vil for seg.

Sjefen for konkurransen teller til tre, og ruller den hjulformede osten. På fire kaster deltagerne seg ned bakken etter osten. Dersom osten snår mållinjen før den blir fanget, er det deltageren som kommer først inn etter som er vinneren.

- Det knakk

Jason Crowther fra Pembrokeshire, Wales vant årets første race, en av flere seire de siste tre årene.

- Du kan ikke trene for dette, du må bare gå for det. Det var ganske glatt, og jeg kunne høre en knekkelyd- jeg tror det var fra kneet mitt, sier han, og knuger vinnerosten inntil seg.

Rundt 25 frivillige fra St. John Ambulanse sto klare til å behandle de uunngåelige skadede deltagerne, sammen med en rekke fra den lokale redningstjenesten.

HTML EMBED
Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021