Tidligere justisminister Eric Holder skaper overskrifter i USA med sitt åpne brev der han kritiserer FBI-direktør James B. Comeys avgjørelse om å avsløre nyoppdagede eposter knyttet til granskingen av Hillary Clinton.

Les også: Clintons forsprang minker

I et innlegg i Washington Post mandag kaller Holder Comeys avgjørelsen for et feilsteg.

Les også: Clinton og Trump kjemper om vippestatene

Han skriver at Comeys brev til Kongressen er et overraskende brudd på protokollen og et inngrep som kan komme til å påvirke presidentvalget.

- Jeg tjenestegjorde sammen med Jim Comey, og jeg kjenner ham godt. Dette er en tekst det er vanskelig for meg å skrive. Han er en mann med integritet. Jeg respekterer ham. Men gode menn gjør også feil. I dette tilfellet har han begått en alvorlig feil med mulige omfattende konsekvenser, skriver Holder, som selv er demokrat og i januar uttrykte sin støtte til Hillary Clinton.

Donald Trump har vind i seilene og nærmer seg Hillary Clinton på meningsmålingene, melder NTB. Fortsatt er det for tidlig å si sikkert hvor stor påvirkning FBIs funn av nye Clinton-eposter vil ha på valgkampen.

To ferske meningsmålinger gir Clinton et forsprang på bare 1 prosentpoeng.

Også i de viktige vippestatene, som i praksis avgjøre valget, har imidlertid Trump framgang. I Florida har Trump ledet på flere av de siste meningsmålingene.

I løpet av de neste dagene vil vi få vite om epostsaken styrker Trumps framgang. Det var før helgen at FBI-sjef James Comey opplyste at det er funnet nye eposter som kan ha betydning for etterforskningen av Clintons bruk av en privat epostserver.

Serveren gjorde Clinton sårbar for hacking og datatyveri da hun var utenriksminister. I tillegg kan praksisen ha vært lovstridig.

De nye epostene er funnet på en datamaskin som tilhører den tidligere kongresspolitikeren Anthony Weiner, som etterforskes for å ha sendt tekstmeldinger med seksuelt innhold til flere kvinner og en 15 år gammel jente.

Weiners nå fraseparerte kone, Huma Abedin, er en nær medarbeider av Hillary Clinton. Det antas epostene som FBI nå har funnet, ble sendt til og fra Abedin.

Valget i USA holdes 8. november.