Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere storscorer trenger god start

Queens Park Rangers har skuffet denne sesongen, og den tidligere superspissen Jimmy Floyd Hasselbaink trenger en god start for å få QPRs sesong på rett kjøl.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Dagens singel: Sassuolo blir bare bedre og bedre
Dagens langskudd 1:
Fra vondt til verre for van Gaal
Dagens langskudd 2: Trollmannnen Donadoni gjør det igjen
Lørdagens tippekupong:
Hel-engelsk tippekupong

Trav
V75: Enorm V75-omgang med 13 millioner i potten

Dagens langoddsprogram tilbyr mange godbiter det absolutt er verdt å få med seg.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 15.55.
Queens Park Rangers + Derby, samlet odds 3,98.

Queens Park Rangers - Burnley, H
Den tidligere storscoreren Jimmy Floyd Hasselbaink debuterer som manager for QPR mot Burnley i dagens kamp, og det er en tøff oppgave som venter nederlenderen.

Queens Park Rangers var svake forrige sesong på Englands øverste nivå, og har heller ikke fått det til å stemme på nivå to. QPR ligger i skrivende stund på 13. plass i Championship, med 26 poeng på 19 kamper. Den London-baserte klubben har i tillegg en negativ målforskjell på -1, etter å ha scoret 24 og sluppet inn 25 mål så langt denne sesongen.

Hele 16 av QPRs 26 poeng har kommet på Loftus Road, og hjemmestatistikken på 4-4-1 gjør dem faktisk til det åttende beste hjemmelaget i en divisjon med 24 lag. "The R's" har i tillegg scoret hele 17 mål på hjemmebane, men har ikke knekt koden for å tette igjen bakover, og de hvite og blå har måttet plukke elleve baller ut av eget nett.

Nyansatte Jimmy Floyd Hasselbaink kan glede seg over at Charlie Austin har scoret jevnt og trutt siden han returnerte fra skade i november, men må dessverre klare seg uten Armand Traore, Clint Hill og Jamie Machie i sin første kamp som QPR-manager.

Sean Dyche og Burnley har hatt en langt bedre sesong enn dagens motstander. Klubben som rykket ned fra Premier League i forrige sesong ligger på 5. plass i Championship etter å ha sanket 34 poeng på sine 19 kamer. Burnley har vist at de er vanskelige å få has på på bortebane, noe statistikken på 3-5-1 viser. Dyches menn har scoret ni mål på bortebane, og har i tillegg sluppet inn åtte.

Burnley har klart seg bra etter å ha mistet sin store stjerne Danny Ings til Liverpool. Den nye spissen Andre Gray har scoret ni mål på 14 kamper, som har virkelig hjulpet Burnley til kvalifiseringsplassen de i skrivende stund innehar.

Dyche må klare seg uten viktige Ashley Barnes og Lukas Jutkiewicz til kampen. Det er også verdt å nevne at Joey Barton returnerer til Loftus Road for første gang etter å ha signert for Burnley.

Med en odds på 2,15 på hjemmeseier backer vi Jimmy Floyd Hasselbaink til å få en perfekt start på tilværelsen som QPR-manager. Selv om Burnley har vist at de er ett bra bortelag, tror vi Hasselbainks ankomst i London vil inspirere guttene hans til seier.

Derby County - Brighton & Hove Albion, H
I den andre kampen i dobbelen vår er det ett skikkelig toppoppgjør i Championship. Dagens hjemmelag, Derby, ligger i skrivende stund på 3. plass med sine 37 poeng på 19 kamper. Derby har vært dødelige fremover på banen denne sesongen, og har scoret hele 26 kamper. I tillegg har de vært solide bakover, og har ikke hentet mer enn elleve mål ut av eget nett. En av grunnene til alle målene er den engelske spissen Chris Martin som er lagets toppscorer med åtte mål på 19 kamper. I tillegg har Andreas Weimann og Tom Ince bidratt med tre mål hver.

Paul Clement og hans menn har vært solide på Pride Park Stadium denne sesongen, og har plukket 18 poeng på hjemmebane. Dagens hjemmelag har bare tapt én kamp på Pride Park på sine ni hjemmekamper. "The Rams" har scoret hele 15 av sine 26 mål på eget gress, og har bare sluppet inn seks.

Derby går inn i det tøffe juleprogrammet med mange navn ute på skadelista. Jamie Hanson, Scott Carson Will Hughes, Craig Bryson og Max Lowe er alle utilgjengelige for Paul Clement.

Dagens gjester troner øverst i Championship. Brighton har hatt en glimrende sesong så langt, og er det eneste laget på nivå to i England som ennå ikke har tapt denne sesongen. Spissduoen Tomer Hemed og ringreven Bobby Zamora skal ha mye av æren for Brightons gode sesong. De har scoret elleve mål seg i mellom så langt denne sesongen.

Manager Chris Hughton har imponert og overrasket alle denne sesongen, og kan glede seg over å være ligaens beste hjemmelag. Selv om de fortsatt har til gode å tape denne sesongen, har de ikke vært kliniske nok på bortebane, og står med hele seks poengdelinger på ni bortekamper så langt. Et lite skår i gleden for Hughton er at Kazenga LuaLua, Inigo Calderon, Liam Rosenior og Gaetan Bong er skadet til dagens toppkamp.

Brighton har vært svært gode denne sesongen, og tabellen lyver ikke. Men de har sett mer ustabile ut i prestasjonene sine den siste tiden, noe den sene snuoperasjonen mot bunnlaget Charlton viser. Med en odds på 1,85 for Derby-seier, har vi tro på at Paul Clement påfører ligalederen deres første tap denne sesongen.

Dette gir oss en samlet odds på 3,98, som absolutt er godkjent på en flott fotballørdag.

Kommentarer til denne saken