Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere United-stjerne kutter lønna

Juan Sebastian Veron ønsker å berge Estudiantes ungdomssatsing.

Juan Sebastian Veron er kanskje mest kjent i Norge for å ha spilt for Manchester United. Den argentinske midtbaneeleganten hadde ingen stor karriere på Old Trafford, og dro senere til Chelsea. Heller ikke der slo han til for fullt.

Før ankomsten til England var han en av de aller beste spillerne i Serie A og bidro til at Lazio sikret seriemesterskapet i 2000.

Etter en snartur innom Inter Milan, endte Veron opp i moderklubben i Argentina. Estudiantes var klubben der han startet karrieren, og nå ser han ut til å ende karrieren der også.

Men som de fleste fotballklubber, foruten Real Madrid tydeligvis, sliter også Verons klubb med økonomien. I Argentina er situasjonen så ille at ligastarten har blitt utsatt. Gjeldsproblemet er nemlig presserende i de fleste argentinske klubber.

Nå tar imidlertid Veron tak for sin egen klubb. 34-åringen ledet Estudiantes til seier i Libertadores Cup tidligere i år, og signerte ny kontrakt med klubben i sommer.

Veron har bestemt seg for å ta et lønnskutt på 40 prosent, for å bidra til at klubbens ungdomssatsing ikke skal påvirkes for hardt av den økonomiske situasjonen.

– Jeg tror det er det rette å gjøre i en vanskelig tid. Pengene kan gå til ungene, for det er de som holder klubben gående, sier Veron ifølge Reuters.

– Tiden er kommet for oss til å brette opp ermene og jobbe for hverandre. Spesielt gjelder det oss som har hatt muligheten til å få karrierer i Europa, fortsetter Veron.

Og med tanke på all viraken rundt Real Madrids, og ikke minst Manchester Citys, pengebruk denne sommeren, viser det seg at ikke alle fotballspillere er så grådige som man skulle tro.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken