NEW YORK (Nettavisen): Mandag presenterte CNN/ORC en meningsmåling som må ha vært svært nedslående for den republikanske presidentkandidaten Scott Walker.

Langt bak Donald Trump

Mens han for en drøy måned siden ble regnet som en av favorittene sammen med Jeb Bush, ligger han nå på under én prosents oppslutning blant de republikanske velgerne.

Donald Trump er i front med 24 prosent, mens Carly Fiorina og Ben Carson har overtatt rollene som eiendomsmagnatens nærmeste utfordrere, og ligger på henholdsvis 15 og 14 prosent hver.

Nå velger Scott Walker å trekke seg fra nominasjonskampen, melder amerikanske medier.

Dette skal han kunngjøre under en pressekonferanse i Wisconsin ved midnatt (norsk tid) ifølge både New York Times og CNN.

Walker var en av de yngste kandidatene. Han fikk kraftig vind i seilene etter en engasjerende tale i Iowa i januar, men klarte ikke å utmerke seg skikkelig i de første TV-debattene.

- Smart av Walker å gi seg tidlig

Redaktør Are Tågvold Flaten i amerikanskpolitikk.no tror det er smart av Scott Walker å gi seg såpass tidlig når han først gir opp.

- Hvis han selv innså at dette ikke kommer til å gå veien, er det bare smart å gi seg før det blir pinlig. Han er fortsatt ung. Han er fortsatt sittende guvernør i Wisconsin. For hans egen rolle innad i partiet er det nok ikke dumt å gi seg, sier Tågvold Flaten til Nettavisen.

Are Tågvold Flaten regner med at Walker under sin pressekonferanse vil love å jobbe for den republikanske presidentkandidaten som kommer ut av partiets nominasjonsprosess, og at Walker vil gjøre alt han kan for å bidra til at USAs neste president ikke blir Hillary Clinton.

- Er du overrasket over at han trekker seg nå?

- Ikke de siste ukene tatt i betraktning, men hvis vi skrur tiden tilbake til da han kunngjorde kampanjen sin i sommer, er det overraskende. Han var en av forhåndsfavorittene, sier USA-kjenneren til Nettavisen.

- Walker unngår personlig gjeld

Det store problemet for Scott Walker, er at han ikke klarte å samle inn nok penger til sin egen valgkamporganisasjon. Dette skriver Are Tågvold Flaten om hos amerikanskpolitikk.no.

Walker hadde stor økonomisk støtte gjennom såkalte Super-PACs, men så lenge disse ikke kan samarbeide direkte med kandidatene, spilte det mindre rolle for Walker akkurat nå.

- Walker gikk vel i den fellen at han lå så bra an i Iowa at han bygde opp et apparat som kostet mye penger. Nå velger han å gi seg før han får personlig gjeld, sier Are Tågvold Flaten til Nettavisen.