Gå til sidens hovedinnhold

Tier om kidnappingssak

Kjendisene står steilt mot hverandre i påstått kidnappingsdrama på Hotel Continental i Oslo.

Ingen vil si noe om det påståtte kidnappingsdramaet rundt kjendisadvokat Ellen Holager Andenæs. Politiet sliter med å hente inn forklaringer i etterforskningen av blant andre advokaten.

NA24 - din næringslivsavis

I august i fjor anmeldte finanskjendis Christer Tromsdal stjerneadvokat Ellen Holager Andenæs, hennes sekretær og en av de to partnerne i sikkerhetsselskapet Norwegian Security Assist (NSA).

Tromsdal hevder de tre blant annet truet og frihetsberøvet ham i forbindelse med og i etterkant av et møte på rom 507 på fasjonable Hotel Continental i Oslo 26. mai 2005.

Et halvt år etter et Tromsdal anmeldte forholdet er saken fremdeles under etterforskning.

Pliktlojalitet til Røkke
- Det er mange påstander som skal etterprøves, og det gjør det ikke lettere at det er så vanskelig å innhente forklaringer, sier politijurist i Asker og Bærum politidistrikt, Knut Skavang, til NA24.

Saken har forbindelse til den såkalte Båtsertifikat-saken mot blant andre Kjell Inge Røkke, som Ellen Holager Andenæs forsvarte, og hvor Christer Tromsdal lenge lå an til å bli et sentralt vitne, men til slutt ble frafalt.

Nå viser Holager Andenæs og hennes sekretær begge til lojalitetsplikten overfor sine klienter, deriblant Røkke, når de nekter å forklare seg om flere av forholdene som er beskrevet i anmeldelsen.

Vitne ble siktet - taus
Også den mistenkte NSA-partneren har vært sparsom med opplysninger i avhør. Og da politiet ville innhente en forklaring fra mannens kollega, som også var tilstede under de omtvistede seansene i mai 2005, begjæret ham seg selv siktet – og fikk nylig rettens medhold mot politiets vilje.

Dermed kan også han nekte å forklare seg om saken, til og med i retten.

Politijurist Knut Skavang sier til NA24 at han fremdeles ikke tør å spå når etterforskningen vil være fremme ved en konklusjon.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai