Tiger Woods vant Players Championship i golf søndag etter å ha taklet presset etter en offentlig krangel med spanske Sergio Garcia.

Verdenseneren avsluttet med en 70-runde og seiret tre slag foran svenske David Lingmerth og landsmennene Jeff Maggert og Kevin Streelman.

Garcia kom med sur kritikk av Woods etter å ha misset et utslag på lørdagens runde. Han beskyldte amerikaneren for ikke å ha tatt hensyn ved å trekke en kølle opp av bagen og få publikum til å støye akkurat da Garcia skulle slå. Det førte til en serie verbale nålestikk mellom de to, som ikke spilte i samme gruppe søndag.

- Jeg tror det er bra for oss begge. Vi trives ikke i hverandres selskap. Du trenger ikke å være astrofysiker for å skjønne det, sa Garcia før siste runde.

Til sist viste det seg å være best for Woods, som tross en dobbeltbogey på 14. hull kunne feire sin annen seier i «den femte majorturneringen» 12 år etter at han vant den første gang.

Woods og Garcia var ett slag bak den svenske overraskelsesmannen David Lingmerth da 3. runde ble avbrutt av mørke lørdag kveld. De utlignet da runden ble spilt ferdig tidlig søndag, og søndag tok sportens største stjerne vare på sin fantastiske statistikk. Woods har vunnet 52 av de 56 gangene han har vært minst i delt ledelse før siste runde i en PGA-turnering.

Med kjæresten og superalpinisten Lindsey Vonn blant tilskuerne plasserte han slag etter slag der han ønsket det, og rullet inn tre birdieputter mot en bogey.

Garcia bet seg fast og var i delt ledelse før 17. hull, men han avsluttet med firedobbelt bogey (etter å ha slått i vannet to ganger) og dobbeltbogey. Dermed lo Woods sist og best.

Siden seieren i 2001 hadde Tiger Woods kommet blant de 10 beste i Players Championship bare en gang, men han er nå på vei mot det som kan bli en enestående sesong. Aldri før har han tatt sin fjerde tittel så tidlig på året.

Hans 78. PGA-tittel kom i hans 300. turnering. Han vant også sin 100. og 200. turnering.

Sergio Garcia endte på delt 8.-plass seks slag bak vinneren. (©NTB)