Gå til sidens hovedinnhold

- Tiger vil gifte seg igjen

NA24 møtte verdens største idrettsstjerne på hans egen hjemmebane.

BANGKOK (NA24): NA24 møtte en ydmyk Tiger Woods som slett ikke deppet etter nok en nedtur på golfbanen. Sisteplass i oppvisningsturneringen på den eksklusive Amata Spring Country Club kom bare dagen etter superstjernen måtte innse at året 2010 var året som virkelig ble bratt.

Tiger Woods har siden han entret golfeliten i 1996 med det berømte sitatet «Hello World» i sin første Nike-reklame, vunnet det som vinnes kan. Men de siste 12 månedene har det meste som har kunnet gått galt - gjort nettopp det.

Utroskap og skilsmisse fra Elin
Den utløsende årsak var utroskapsskandalen som eksploderte november 2009. Én etter én sto de frem, kvinnene han hadde latt seg friste av. Kona, svenske Elin Nordegren, ga etter hvert opp å redde ekteskapet og tok med seg ekteparets to barn hjem til Sverige.

Tiger tok fire måneder fri fra golfen, men mente selv han var klar da han entret golfscenen igjen våren 2010.

Mistet førsteplassen
Dårlige plasseringer og null seire gjorde at det enorme forspranget Tiger hadde ned til annenmann på verdensrankinglisten minket faretruende. Og første uken i november skjedde det unngåelige, Tiger rykket ned til andreplass. For en mann som har vært ranket som verdens beste golfspiller nesten sammenhengene i mer enn ti år, må det ha vært hardt å svelge.

Tiger kom til Thailand fra Shanghai der årets siste PGA-turnering gikk av stabelen. HSBC Champions var siste sjanse til å vinne noe i år. Søndagens sjetteplass i Kina betyr at Tiger antakeligvis må se langt etter rekorden til legendariske Jack Nicklaus og Arnold Palmer. Begge vant på PGA-touren 17 år på rad. Tiger har nå stoppet på 14. Skal han ta Nicklaus og Palmers rekord må han vinne i hvert år frem til han fyller femti (Tiger er 33 i dag).

Avbalansert og ydmyk
Etter mandagens sisteplass, der Tiger måtte se seg grundig slått av hjemmefavoritten Thongchai Jaidee, engelske Paul Casey og pikenes jens, Camilo Villegas fra Colombia, var det et spent pressoppbud som ventet på Tiger. Ville han være preget?

Men det var en avbalansert, ydmyk og blid Tiger som møtte verdenspressen.

På direkte spørsmål fra NA24 om han var forbannet på at han i løpet av en uke har blitt degradert på verdensrankingen og mistet teften av en viktig rekord, svarte Tiger slik:

- Overhodet ikke. Jeg tar dette med fatning. For å opprettholde stillingen som verdensener, må du vinne turneringer, og det har ikke jeg gjort i år. Så enkelt er det.

- Føler du ikke trang til å revansjere, å komme tilbake grusomt?

- Nei, det er ikke slik jeg tenker. Jeg jobber hardt med å utvikle svingen min og andre deler av spillet. Og alt jeg kan si er at jeg vil være forberedt når neste sesong begynner, så får vi se hvor langt det bærer, svarer Tiger ydmykt overfor NA24.

Smilet kommer kjapt frem da Tiger får vite årsaken til at NA24s journalist tok opp golf som hobby for ti år siden, nettopp var på grunn av Tiger.

- Takk skal du ha, det var veldig hyggelig å høre, svarer Tiger.

Elsker Thailand
- Det er første gang du er i Thailand på ti år. Med thailandsk mor, får du allikevel en følelse av å komme litt hjem når du lander i Bangkok?

- Absolutt. Jeg trives som plommen i egget her, menneskene her er storartet og jeg nyter de få timene jeg har her denne gangen. Forhåpentligvis blir det mange flere besøk i årene som kommer. Kontakten med Thailand har hittil foregått gjennom mor, som besøker Thailand årlig. Hun tar blant annet vare på et hjem for foreldreløse barn som mor og jeg sammen har drevet i flere år, sier Tiger til NA24.

Ga bort alle penga
Veldedighet var også gjennomgangstonen for oppvisningsturneringen på Amata Spring Country Club.

Casey, Woods, Villegas og Jaidee hadde på forhånd bestemt seg for å stille alle premiepengene, totalt ni millioner baht (om lag 1,8 millioner kroner) til kongen av Thailand for benyttelse til allmennyttige formål. Arrangørene annonserte på prisutdelingen at Kong Bhumibol vil gi pengene til et fond for globale klimatiltak.

Tidligere mandag møtte Tiger statsminister Abhisit. I møtet overrakte Tiger i samarbeid med sponsorene statsministeren en sjekk på 2,2 millioner baht (om lag 450.000 kroner). Abhisit kunngjorde at pengene vil gå kongens hjelpefond til flomrammede innbyggere i nord- og Øst-Thailand (Rajaprajanugroh Foundation under the Royal Patronage of HM the King Bhumimol.

Fakta om turneringen i Thailand

Slik endte oppvisningsturneringen World Golf Salutes King Bhumibol på Amata Spring Country Club, Chonburi Thailand mandag 8. november 2010:

Format: Skinsturnering bestående av fire spillere.

Resultat:
Vinner: Camilo Villegas (Colombia). Vant på chipping-omspill etter 18 hull. Fem skin vunnet og 109.800 US dollar innspilt.

Englands Paul Casey tok andreplassen med ni skin og 92.400 dollar innspilt.

Tredjeplass: Thailand's Thongchai Jaidee med tre skin og 90,000 dollar.

Fjerde og sisteplass: Tiger Woods (USA) med ett skin og 6.600 dollar.

Delte meninger i Thailand
Hvordan mottas så Tiger av den jevne thai?

Nettavisen møtte familien Cholweerawong like ved greenen på hull ni.

- Hvem heier dere mest på, Jaidee eller Tiger?

- Tiger, kommer det spontant fra mor Supab. - Nei, nei, Jaidee kommer det fra ektemann og tidligere guvernør Prapan Cholweerawong.

Det kommer snart frem at mor er mer overbærende overfor Tiger med hensyn til utroskapsskandalen enn det far er.

- Hvis Tiger har det bra, er det bra for ham, sier mor med et hjertelig uttrykk. Prapan og sønnen Praphatphong vil i ekte thailandsk ånd nødig kritisere Tiger, ei heller fornærme NA24s utsendte journalist.

Men til slutt røper de at utroskapsskandalen ikke er noe som går upåaktet hen i smilets og høflighetens land.

- Det Tiger har gjort er noe som vi vanligvis forbinder med vesten. Det hører ikke hjemme her ifølge god thailandsk skikk, sier sønn Praphatphong.

Han mener Tiger er mindre populær i Thailand nå.

Da bryter mor inn.

- Jeg er ikke enig med min sønn og ektemann. Jeg synes Tiger er en god gutt jeg, sier hun.

- Har dere ett spørsmål dere ønsker jeg skal stille Tiger på pressekonferansen?

- Hmm, ja. Kan du spørre om han tror han vil gifte seg igjen, sier Supab, som åpenbart håper på det.

Før journalisten får svart avbryter hun:

- Jeg tror Tiger vil gifte seg igjen. Og det tror jeg blir bra, smiler den meget sympatiske thai-fruen.

Dessverre måtte vi skuffe henne.

Personlige spørsmål til Tiger under pressekonferansen la arrangørene ned forbud mot.

Kommentarer til denne saken