I 2013 falt den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn stygt og skadet kneet under VM i østerrikske Schladming. Skaden var svært alvorlig.

Både publikum og TV-seere var i sjokk da de så den populære utøveren falle og senere hørte de skjærende og desperate skrikene fra bakken.

Hele verden holdt pusten da de fikk se Vonn bli fraktet bort fra bakken i helikopter. Én av de som holdt pusten var kjæresten Tiger Woods.

- Hjemsøkt av skrikene
I en ny dokumentar om Vonns kamp
for på komme tilbake fra skaden, «The Climb», forteller golfstjernen om hvordan han opplevde dramaet i 2013.

- Jeg så på rennet sammen med datteren min. Vi så det live på PC-en. Jeg skjønte med en gang at noe hadde røket, sier han i dokumentaren.

- Det var en vond følelse. Jeg kunne ikke gjøre noe for å hjelpe henne. Skrikene vi hørte var verst. Det var skrik som hjemsøker deg, sier Woods.

Vonn og Woods ble sammen i nettopp 2013. Ryktene om at stjernene var et par hadde svirret en stund, men det var først i mars, rundt en måned etter at Vonn skadet seg, at forholdet dem imellom ble offentlig bekreftet.

Golfstjernen har vært en viktig støttespiller for den nå 30 år gamle alpinisten på veien tilbake fra skade. Hun gikk blant annet glipp av OL i 2014.

- Det var vanskelig å akseptere at jeg ikke fikk dra til OL. Jeg var på vei ned i et mørkt hull da og jeg var redd for å ikke komme opp igjen. Det å konkurrere i OL, kunne satt karrieren min i fare. Jeg kunne ha ødelagt kneet mitt helt der og kommet hjem uten medaljer, forteller Vonn i den ferske dokumentaren.

- Jeg visste at å droppe OL var en riktig avgjørelse å ta, men det var vanskelig å akseptere. Jeg hadde jobbet hardt, men var ikke frisk, sier Vonn.

I tiden før OL i Sotsji hadde Vonn gjort forsøk på et comeback i bakken, men måtte til slutt innse at kneet ikke var sterkt nok til at hun kunne prestere.

Historisk
Nå i 2015, er hun imidlertid tilbake for fullt. Så langt denne sesongen har Vonn fem verdenscupseire og nylig kjørte hun inn til sin 64. i en nå ti år lang karriere. Ingen kvinne har flere verdenscupseire i historien.

Denne uken venter alpint-VM i Vail for Vonn, det betyr VM på hjemmebane for den amerikanske 30-åringen. Revansjelysten er større enn noensinne.

- Det var frustrerende å være borte så lenge. Media lurte på hvem som skulle ta over etter meg. Jeg tenkte: Jeg er jo ikke død! Jeg er fortsatt her.

- Jeg har krasjet mange ganger. Den ene gangen ødelagte jeg kneet. Men press er en del av sporten og takler jeg ikke det, bør jeg slutte, sier Vonn.

Det var under super-G-rennet i Schladming at Vonn krasjet og skadet seg stygt. Tirsdag er det duket for super-G i sagnomsuste Beaver Creek.

Med en Lindsey Vonn-seier der, ville comebacket være fullendt.

- Det har vært to lange år. Jeg tenker ikke på fortiden. Nå er jeg fornøyd med å være frisk og stå på ski, sier Vonn ifølge nyhetsbyrået AFP.

- På grunn av skadene, setter jeg enda mer pris på ting. Sirkelen er sluttet. Jeg er tilbake i hjembyen min og skal kjøre i VM. Det er noe de fleste idrettsutøvere ikke får muligheten til, forteller alpinstjernen.

Rennet i Beaver Creek starter 18.00 norsk tid tirsdag kveld.

Se fallet til Lindsey Vonn fra 2013 her:

HTML EMBED