Gå til sidens hovedinnhold

«Tigeren» scoret fire

Porto-spissen er rett og slett ustoppelig.

BENFICA - BRAGA 2-1:
PORTO - VILLARREAL 5-1:

Søramerikaneren på alles lepper denne uken er selvfølgelig Barcelonas Lionel Messi. Argentineren nettet to ganger da Barcelona slo Real Madrid 2-0 i Mesterligaen onsdag.

Men det er ikke bare i den gjeveste europacupen at man finner målfarlige herremenn fra Sør-Amerika. Også i Europaligaen er det en fra det kontinentet som herjer.

Porto-spissen Radamel Falcao, ofte bare omtalt som «El Tigre», har nemlig spilt en svært viktig rolle i Portos vei mot finalen på Aviva Stadium i Dublin.

LES EN BAKGRUNNSARTIKKEL PUBLISERT I 2009 OM FALCAO HER!

15 mål i Europa
Da kolombianerens klubb torsdag kveld tok imot Villarreal i semifinalen hjemme, satte Falcao inn fire mål og noterte seg for totalt 15 mål i Europa denne sesongen.

Den første fulltrefferen kom rett etter pause, det andre etter 67 minutter, hat tricket ble fullbyrdet kvarteret før slutt, mens mål nummer fire kom like før slutt på Estadio do Dragao.

Totalt har 25-åringen banket inn 34 mål på 38 kamper for Porto denne sesongen og har sammen med brassen Hulk vært klubbens mest målfarlige spiller.

I tillegg til Falcao, scoret også Freddy Guarin for Porto i torsdagens semifinale. Dermed hjalp det bare litt at Cani ga gjestene et viktig bortemål, da han sendte de gule foran før pause.

Sluttresultatet 5-1 til Porto betyr uansett at Andre Vilas Boas menn har alle muligheter til å ta seg videre til finalen. Returen i Spania spilles på El Madrigal 5. mai.

FC Porto har vunnet den gamle UEFA-cupen én gang tidligere. Det skjedde i 2002/03 under José Mourinhos ledelse. Året etter gikk klubben også til topps i Mesterligaen.

Bortemål for Braga
I den andre av de to semifinalene torsdag kveld tok Benfica imot Braga hjemme på Estadio da Luz. Med andre ord et helportugisisk møte.

Og det var hjemmelaget som hele veien hadde et grep om kampen, selv om gjestene aldri ga opp. I første omgang satte Oscar Cardozo ballen i stolpen, og fikk et mål annullert.

Etter pause skulle det imidlertid bli mer underholdning, i hvert fall om man regner nettsus som underholdning.

Det startet kort tid inn i omgangen da Maxi gjorde godt forarbeid ute på kanten og slo inn. Cardozo headet i stolpen, men returen tok midtstopper Jardel seg av og det sto 1-0.

Jardel ble hentet inn som erstatter for David Luiz, som forsvant til Chelsea i januar, og den 1.92 meter høye bautaen har gjort sine saker bra siden overgangen.

Ny målrekord
Målet var også Benficas 37. så langt i årets europaliga. Det er det meste et lag har scoret i turneringen, siden den ble startet i 2009.

Svaret til Braga lot imidlertid ikke vente på seg. I det 52. minutt lagde Paolo Aimar frispark og tidligere Newcastle-spiller Hugo Viana fant kollega Vandinho, som utlignet.

Gleden skulle likevel bli kortvarig. Stolpekongen Oscar Cardozo viste nemlig at han også kunne treffe mellom stengene etter 58 minutter.

Murbrekkeren fra Paraguay knallet til knallhardt og med skru på frispark fra distanse og Braga-keeper Artur Moraes kunne ikke gjøre annet enn å konstatere ballen i mål.

Flere mål ble det aldri, og dermed har Braga likevel et meget godt utgangspunkt før returen 5. mai, siden de fikk med seg et bortemål fra første møte.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken