- Man må huske at han var klar verdensener for to år siden. Han har gått fra å være klart best til å være dårligst, sier Haugsrud til NTB.

Amerikaneren sliter voldsomt om dagen. På de fire siste rundene står han bokført med 30 slag over par. Ingen ble fullført på minussiden.

Haugsrud, som kommenterer golf for Viasat, ønsker ikke å bli historieløs. Likevel klarer han ikke å komme på utøvere som har vært gjennom en raskere og lengre vei fra himmel til helvete enn Woods.

Han bekler for øyeblikket 205.-plassen på verdensrankingen.

- Hvilke andre skal det være? Muhammad Ali? Boksing blir noe helt annet. Der kan man bli knocket hvis man er ufokusert i et millisekund. I golf er det så mye mer som må gå galt, hevder han.

- Det er helt utrolig, rett og slett. Som Tiger-fan er det grusomt å se, legger Haugsrud til.

I tillegg til Muhammad Ali, kan historien by på en rekke eksempler hvor karrierer har kollapset på grunn av sportslige eller utenomsportslige årsaker. Blant dem er Mike Tyson, Paul Gascoigne, Diego Maradona og Lance Armstrong.

I starten av mai stormet det nok en gang da det ble slutt med alpinstjernen Lindsey Vonn etter tre år som par. Haugsrud er overbevist om at det fysiske er i orden, men at han må få orden på hjemmebane.

- Funker det ikke på hjemmebane, funker det heller ikke ellers. Han er nok ikke den enkleste å leve med når det ikke går bra, men med Lindsey Vonn ble det bare mas.

Nå bør Tiger prioritere å spille flere turneringer, mener Haugsrud.

- Han må spille «vanlige» turneringer. Som alpinist drar man ikke rett til Kitzbühel og setter utfor. Som fotballspiller spiller man ikke kun mesterligafinalen. Han må ha matchtrening. Han er ikke lenger så god at han bare kan møte opp og vinne.

- Men han trener mye?

- Det blir ikke det samme. Han trener til han får blemmer på hendene, men uten konkurransetrening hjelper det ikke.

- Han må erkjenne at det går tungt og at han må gjøre noe. Det blir for dumt når han snakker om svingplan, muskulatur og teknikaliteter. Han må ikke bortforklare seg, men fortelle status som den er, oppfordrer kommentatoren.

Woods stiller ikke i ukens PGA-turnering i Cromwell, Connecticut. Det gjør heller ikke golfsportens to største stjerner for øyeblikket, Rory McIlroy og Jordan Spieth. Sistnevnte krabbet enda nærmere McIlroy på verdensrankingen etter seieren i US Open forrige uke. (©NTB)