Gå til sidens hovedinnhold

Til Godset eller LSK?

Jo Inge Berget er het. Veldig het.

La oss begynne med det viktigste: Det var ikke Jo Inge Bergets skyld at Lyn rykket ned fra Tippeligaen i år. Tvert imot. Berget, som eies av italienske Udinese, viste seg i stedet som en av Tippeligaens mest spennende spillere.

Vil bli i Oslo
De fleste Tippeliga-klubber har derfor vurdert ham den siste tiden, men noen har et problem. Berget vil nemlig bli i Oslo. Det utelukker en del klubber. Etter det Nettavisen erfarer står Strømsgodset og Lillestrøm først i køen. I tillegg skal Hønefoss være interesserte.

Det handler ikke om et kjøp fra Udinese. Det har de færreste norske klubber råd til.

I stedet håper de norske klubbene å få kloa i Berget på ett års utlån fra Udinese.

- Det du sier, stemmer, sier Bergets agent, Jim Solbakken til Nettavisen.

- Men du kan plusse på en del andre klubber som er interessert også. Jo Inge har lyst til å være ett år til i Norge på lån, og han vil aller helst bo i Oslo-området. Det er der han har kjæresten, familien sin og vennene. Da er det et ganske naturlig ønske. Nå handler det derfor om å finne en klubb som er rett for hans videre utvikling. I tillegg må han også få lov til å gå på utlån av Udinese. De vil jo helst ha ham til Italia igjen, men det er ikke det Jo Inge ønsker akkurat nå, legger Solbakken til.

Duo med Pedersen?
I Strømsgodset ser de Berget som en perfekt spiller rett bak Marcus Pedersen, og etter det Nettavisen erfarer jobber de knallhardt for å få kloa i ham. Det spesielle vil i så fall være at Godset, som nylig var Tippeligaen eldste lag, da i stedet vil være helt avhengig av en rekke unggutter.

I Lillestrøm vet Henning Berg, med sin fortid fra Lyn, selvsagt nøyaktig hva han kan få fra Berget. Samtidig er det kjent at Hønefoss har midler til å hente i alle fall noen spillere på lukrative lønninger. Paul Obiefule, som nylig ble hentet fra Lyn, skal for eksempel ha fått 1,5 millioner for å skrive under på en treårskontrakt med klubben. I tillegg får han om lag én million kroner i årslønn.

- Ingen kommentar, sier Godset-direktør Jostein Flo til Nettavisen om Berget-interessen.

- Vi blir informert om all utvikling rundt Jo Inge Berget, bekrefter Lillestrøms Torgeir Bjarmann overfor Nettavisen.

Så spørs det hvilke fans som til slutt får Jo Inge Berget som en julegave.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken