Gå til sidens hovedinnhold

Til kamp mot Sonjas fetter

Regjeringsadvokaten vil hjelpe Sandefjord kommune i Høyesteretts-saken mot Kjell Chr. Ulrichsen.

I 12 år har dronning Sonjas fetter, ex-aksjemegler Kjell Chr. Ulrichsen, kjempet for å hindre folk i å bade på en holme utenfor ferieeiendommen hans, Yxnøy, i Sandefjord.

Ulrichsen har tapt både i tingretten og lagmannsretten. Nå skal saken opp for Høyesterett, og miljøverndepartementet har overraskende kastet seg inn i kampen på kommunens side, skriver Dagbladet

- Det er ikke så vanlig at departementet går inn i en sak som står for retten. Men denne er av stor prinsipiell betydning, sier kommuneadvokat Ivar Otto Myhre i Sandefjord til Dagbladet.

Ulrichsen har hardnakket motsatt seg at offentligheten skal ha tilgang til Torsholmen, som den heter. Det har vært høy temperatur og mye drittslenging. Ulrichsen skal ha sagt at «ordføreren burde steke i sitt eget fett», mens ordføreren parerte med at han forstår at folk oppfatter Ulrichsen som en drittsekk.

Avgjørelsen i saken vil ha stor prinsipiell betydning. Vinner Ulrichsen, vil det kunne bety at båtfolk og andre som ferdes i skjærgården blir avskåret fra å bruke og overnatte på en rekke øyer og holmer.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis