Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake i Camp Lebane

De norske soldatene som dro til den delte byen Mitrovica fredag kveld kom natt til lørdag tilbake i den norske hovedleiren Lebane.

- Etter noen timers oppdrag i Mitrovica kom soldatene i natt til sin egen leir Lebane hvor de fleste nå hviler ut etter lange timer med hard jobbing, sier oberstløytnant John-Are Nyland til Forsvarsnett. Nyland er nestkommanderende for den norske kontingentstaben i Kosovo.

- Oppdraget ble utført som planlagt, og ingen av våre soldater kom til skade, uttaler han.

Forberedt på bråk

Informasjonsrådgiver Grethe Skundberg ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå i Stavanger sier til TV 2 Nettavisen at situasjonen nå har roet seg i Kosovo, men at de norske styrkene er forberedt på tøffe oppdrag i dagene som kommer.

- De er godt trent og forberedt på slike oppgaver, sier hun.

Norwegian Task Force

Den norske KFOR-styrken teller rundt 500 soldater. Det var 300 spesialtrenede soldater fra Norwegian Task Force med pansrede sisu-kjøretøyer som fredag kveld ble sendt til Mitrovica av sjefen for KFOR-styrkene. Der skulle de støtte franske og danske KFOR-styrker i området og forhindre nye sammenstøt mellom serbere og kosovo-albanere. Oppdraget ble gjennomført på noen timer. Klokken halv to natt til lørdag vendte soldatene tilbake til Lebane.

20 skadet

Det var i Mitrovica at opptøyene i Kosovo startet onsdag denne uken. 20 soldater i den norske styrken ble skadet under opptøyene onsdag, ifølge Forsvarsnett. Soldatene deltok i et oppdag rundt landsbyen Caglavica sør for Pristina.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter