Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake i dødskrysset

Både den siktede 22-åringen og avdødes bestevenninne var til stede da politiet i dag rekonstruerte dødsulykken på Frekhaug.

(iBergen.no) Det var torsdag 19. oktober at en 15 år gammel jente ble påkjørt og drept like ved Frekhaug senter. Bilføreren, en 22 år gammel mann, skal ifølge politiet ha holdt høyere fart enn tillatt da han kjørte på jenten og hennes jevngamle venninne. Venninnen overlevde, og fikk kun lettere fysiske skader. Fartsgrensen på stedet er 60 km/t.

I dag arrangerte politiet full rekonstruksjon av ulykken på stedet.

– Det er helt rutinemessig, og gjøres i forbindelse med etterforskningen av ulykken, sier lensmannen i Lindås og Meland, Einar Vatne, til iBergen.no.

Siktet
22-åringen er siktet i saken, men politiet har ennå ikke tatt stilling til om de vil be statsadvokaten ta ut tiltale for uaktsomt drap.

– Etterforskningen er på det nærmeste ferdig. Vi venter fortsatt på noen sakkyndigrapporter, før vi tar en påtalemessig avgjørelse, sier Vatne.

Han sier at dagens rekonstruksjon i Frekhaug ikke kastet noe nytt lys over saken, noe som heller ikke var ventet.

– Rekonstruksjonen ble gjort for å kunne visualisere det hele bedre, og få en bekreftelse på hva vitner har fortalt, sier Vatne.

Mangler gangfelt
Ulykken skjedde på et sted hvor det er hull i autovernet på begge sider, og tilrettelagt for fotgjengerovergang. Men overgangsskilt og hvite striper mangler, fordi krysset ikke oppfyller Statens Vegvesens kriterier for gangfelt.

– Vi har kjempet for dette i årevis. Jeg har selv hatt mange diskusjoner med Vegvesenet, men blir møtt med argumenter som at det skjer flere ulykker i fotgjengeroverganger, fordi folk føler seg tryggere der. De mener det er bedre at fotgjengerne krysser veien uten gangfelt, sa ordføreren i Meland, Solbjørg Åmdal Sandvik, til iBergen.no 21. november.

Statens vegvesen har nå besluttet å se på saken på nytt.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen