Gå til sidens hovedinnhold

- Tilbys sexguvernørens jobb

Demokratene vurderer å gi Hillary Clinton guvernørposten i New York som trøstepremie.

Flere innflytelsesrike Demokrater skal være villig til å tilby Hillary Clinton jobben som guvernør i New York dersom hun trekker sitt presidentkandidatur etter nominasjonsvalget i Pennsylvania. Dette hevder flere høytstående kilder i partiet overfor Newsweek.

Elitot Spitzer måtte trekke seg som guvernør i delstaten etter at det ble avslørt at han var tilknyttet et prostitusjonsnettverk. David Paterson overtok jobben som guvernør etter Spitzer, men også han har blitt gjenstand for en rekke skandalerykter.

Hvis han blir nødt til å trekke seg, vil Clinton være en svært aktuell kandidat for jobben, ifølge kildene som ønsker å være anonyme.

- Har vurdert tilbudet
Ifølge uoffisielle kilder skal Clinton ha vurdert tilbudet, men utad fremstår hun som en kvinne som vil kjempe til siste slutt.

Mange Demokrater har den siste tiden sagt at senator Hillary Clinton ødelegger for partiet ved å bli værende i nominasjonsprosessen.

Senator Patrik Leahy, en innflytelsesrik Demokrat og en Obama-tilhenger, sier at Clinton hjelper Republikanerne ved å forbli i kappløpet, melder BBC.

- Med tanke på antall delegater og hvis man skal ta hensyn til en mulig seier for Demokratene i november, så finnes det ingen gode grunner til å trekke dette ut noe lenger, mener Leahy.

Obama leder stort
Barack Obama leder nominasjonskampen med 1,623 delegater mot Clintons 1,499. Kandidatene må få 2,025 delegater for å bli nominert som presidentkandidat.

Men Clinton nekter å gi opp håpet om å bli Demokratenes presidentkandidat.

- Det er noen som sier: Vel, vi burde avslutte disse nominasjonsvalgene, sa hun under en tale i Indianapolis i delstaten Indiana.

- Jeg trodde ikke at vi hadde slike meninger i Amerika. Jeg trodde at vi av alle mennesker visste hvor viktig det var å gi alle en sjanse, slik at stemmene deres ble hørt, sa hun.

Clinton er nødt til å vinne med stor margin under neste nominasjonsvalg som blir avholdt i Pennsylvania 22. april. Clinton leder med ti prosent over Obama på de siste meningsmålingene for delstaten.

En imponerende konkurrent
Obama mener likevel at det ikke er noen grunn til at Clinton skal trekke seg så lenge hun selv ønsker å fortsette.

- Min holdning er at senator Clinton kan delta i nominasjonsprosessen så lenge hun selv ønsker. Hennes navn er på stemmeseddelen og hun er en sterk og imponerende konkurrent, sa Obama under en tale i Pennsylvania.

Presidentvalget holdes 4. november og John McCain er Republikanernes presidentkandidat. Mens McCain kan konsentrere seg om å konkurrere mot Demokratene, risikerer Obama og Clinton å måtte konkurrere mot hverandre frem til Demokratenes folkemøte i Denver i slutten av august.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen