Gå til sidens hovedinnhold

- Tilståelse styrker Havnås sak

Advokat John Christian Elden, som forsvarer Nokas-siktede Erling Havnå, mener David Toskas erkjennelse fra fengselet i Madrid styrker hans klients sak.

Tirsdag erkjente David Aleksander Toska via sin advokat at han hadde deltatt i planleggingen og utførelsen av ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger i april i fjor.

- Slik jeg har forstått det, styrker forklaringen Havnås sak, sier John Christian Elden til TV2 Nettavisen. Han sier ellers at han ikke har flere kommentarer til Toskas erkjennelse.

Erling Havnå (46) er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran i Nokas-saken. Han er også en av de som politiet tror står bak ranet av Postens brevsentral i Oslo.

Forklaring på PC
Toskas advokat, Christine Hamborgstrøm, besøkte tirsdag sin klient i fengselet i Madrid. Det var hun som viderebrakte den ranssiktedes tilståelse til pressen. I tillegg til at han innrømmet Nokas-ranet, beklaget Toska drapet på politimannen Arne Sigve Klungland.

Ifølge NRK sier Toska også at politiet åpnet ild først under det fatale ranet i Stavanger.

Ifølge Hamborgstrøm har Toska lenge ønsket å tilstå sin medvirkning under Nokas-ranet. Før pågripelsen 6.april, skrev han ned deler av forklaringen sin på en PC.

Totalt 23 personer er nå siktet i forbindelse med millionranet av Nokas. Rettssaken begynner etter planen i september.

Pengene borte
På tross av de siste pågripelsene i NOKAS-saken, vet politiet ennå ikke hvor ransutbyttet på nærmere 58 millioner kroner befinner seg. Hvem av ranerne som avfyrte skuddene som tok livet av KLungland, er fortsatt ukjent.

Kanskje vil politiet får nærmere svar på dette når de reiser til Spania for å forsøke avhøre David Toska. Han har så langt vært uvillig til å la seg utlevere til Norge, men har ennå ikke sagt at han ikke vil samarbeide med norske etterforskere.

Ikke hjem
En av de øvrige ranssiktede, Ridvan Halimi, sier at han ikke ønsker å komme hjem til Norge når saken skal opp. Halimi ble pågrepet i Kosovo i forrige uke. Han vil at saken mot ham skal bli ført der og en eventuell dom vil han sone i Kosovo.

– Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at han skal bli i hjemlandet sitt, sier hans advokat Tor Erling Staff, som er i Kosovo, til NTB.

Staff sier han vil forsøke å påvirke den videre utviklingen i saken for sin klient når han selv kommer hjem til Norge.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken