Gå til sidens hovedinnhold

Tilstanden er bedre

I løpet av natt til mandag er tilstanden for de tre som ligger alvorlig skadet på Stavanger Universitetssykehus ytterligere bedret.

To menn på 23 og 25 år er under behandling på overvåkningsavdelingen ved Stavanger Universitetssjukehus. I tillegg behandles en 20 år gammel kvinne ved intensivavdelingen ved sykehuset.

- Tilstanden til tre er fremdeles alvorlig, men stabil. Men legene sier det går bedre for dem. De er under behandling for gassforgiftning, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andresen ved Stavanger Universitetssjukehus til Aftenbladet.no mandag morgen.

Sov i bussen
Lørdag omkom samboerparet Anita Wathne og Terje Brueland i en ulykke, som trolig skyldes kullosforgiftning, på Norway Rock Festival i Kvinesdal. I alt ble åtte personer innlagt på ulike sykehus med symptomer på kullosforgiftning.

Samboerparet skal, ifølge VG, ha sovet bakerst i bussen. De skal ha blitt sett i live bare to timer før de ble funnet døde.

Politiet vil foreløpig ikke bekrefte at årsaken til ulykken skyldes kullosforgiftning.

Tilstanden til de to personene som ble fløyet til Ullevål Universitetssykehus lørdag kveld er stabil.

- De to som ble fraktet hit på lørdag er nå overført til Stavanger Universitetssjukehus. De har nok ikke kommet frem ennå, så de er nok i luften et sted, opplyser informasjonsdirektør Alf Bøhler ved Ullevål Universitetssykehus til Nettavisen.

Årsaken til at de blir overført til Stavanger Universitetssjukehus er fordi tilstanden er bedre og fordi de hører til i distriktet.

Flere kan bli skrevet ut
Mannen som lå på Sørlandet sykehus, avdeling Flekkefjord, ble utskrevet søndag formiddag. En kvinne, født i 1985, ble utskrevet fra Stavanger Universitetssjukehus søndag.

Ytterligere en person blir trolig skrevet ut fra Stavanger Universitetssjukehus mandag.

- Det kan hende at det er en som kan bli skrevet ut, men det er usikkert enda. Det blir i såfall senere i ettermiddag, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andresen til Nettavisen.

Obduksjonen av de to omkomne startet mandag, og den endelige rapporten er ventet onsdag.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten kommer trolig i løpet av mandag, men vi kommer ikke til å frigi informasjon fra rapporten i dag uansett, opplyser lensmann Jan Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor til Nettavisen.

De har allerede avhørt enkelte vitner, men politiet vil ikke kommentere hva som har kommet fram hittil.

- Vi starter nå med avhør av vitner og andre som hadde befatning med bussen for å få et klarere bilde av hva som kan ha skjedd. Men jeg vil ikke begi meg inn i spekulasjoner så tidlig i etterforskningen, sier lensmann Jan Magne Olsen til NTB ifølge Vårt Land.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?