Gå til sidens hovedinnhold

- Tilstår 15 drap

Indiske myndigheter gransker etterforskningen av massemordet på fattige i Uttar Pradesh.

India er i sjokk etter at politiet fredag begynte å hente ut levninger av mennesker fra avløpssystemet ved et hus i Noida.

Eieren av huset, Moninder Singh Pandher, og hans tjener Surender Kohli, har blitt pågrepet og tiltalt for kidnapping, voldtekt og drap på ofrene. Siden er de mistenkt for å ha dumpet de sønderlemmede likene i avløpskummene.

Den mistenkte skal ha innrømmet 15 av drapene.

- Tilsto
Ifølge indisk politi har Kohli tilstått å ha drept ti barn og fem kvinner etter å ha blitt konfrontert med fotografier under avhøret.

Så langt sier myndighetene de har funnet levningene av 17 mennesker, mens innbyggere i området sier 38 mennesker har forsvunnet i løpet av de siste par årene, melder AP.

Politisjefen i Noida, R.K.S. Rathore sier Pandher brukte prostiuerte, og at når ingen var tilgjengelige fikk han tjeneren til å lokke barn til huset med løfter om søtsaker.

Granskes
Indiske myndigheter beordret onsdag en granskning av hvordan myndighetene har håndtert etterforskningen av voldtekten og drapene på minst 17 barn og kvinner i en forstad til New Delhi.

Slektninger av ofrene, de aller fleste kom fra fattige familier, sier politiet gjentatte ganger avfeide klagene deres, mens stadig flere mennesker forsvant fra et nabolag i Noida de siste par årene.

Suspendert
Politiet har allerede suspendert sju offiserer på grunn av drapene, og føderale myndigheter besluttet onsdag at en komité bestående av representanter fra inneriksdepartementet, kvinne- og barnevelferdsdepartementet og delstaten Uttar Pradesh skal granske saken. Noida ligger i Uttar Pradesh.

Komitéen har også blitt bedt om å granske innsatsen lokale myndigheter, særlig politiet, gjorde for å finne de savnede barna.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte