Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for dommerangrepet

29-åringen som gikk løs på dommeren i landskampen mellom Danmark og Sverige er nå tiltalt.

Dansken som i løpet av noen fatale sekunder ble Danmarks mest forhatte mann, skal nå stilles for retten tiltalt for vold.

Mannen ble verdenskjent da han løp inn på banen og angrep dommer Herbert Fandel i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige i Parken 2. juni, da dommeren dømte straffe til Sverige i sluttminuttene.

- Han blir tiltalt for to overtredelser. Vold og ulovlig inntrengning, opplyser Lars Wern, vaktleder ved Station Bellahøj i København.

Ifølge straffeloven kan dansken straffes med inntil tre års fengsel, men det er lite sannsynlig at han får strengeste straff så lenge dommeren ikke kom fysisk til skade.

Det danske fotballforbundet (DBU) er fornøyd med tiltalen.

- Jeg synes det viser at det strafferettslige systemet fungerer, sier DBUs informasjonssjef, Lars Berendt, til Ekstra Bladet.

Han bekrefter samtidig at DBU fortsatt kjører et sivilt søksmål om erstatning mot 29-årigen, som har vært en angrende synder siden «slaget i Parken».

- Jeg har ikke sovet hele natten i min celle. Det siste, jeg noensinne har ønsket, er å skade landslaget, og jeg håper en gang å få mulighet til beklage personlig hva jeg gjorde mot dommeren, sa den danske supporteren dagen etter kampen.

Datoen for rettssaken er ennå ikke fastsatt.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner