Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for sexmisbruk av barn

Politiet frykter at mannen kan ha hatt seksuell omgang med 100 gutter og jenter over hele landet.

Onsdag startet rettssaken mot en forretningsmann fra Østlandet i Oslo tingrett. Mannen er tiltalt for å ha misbrukt 14 barn og unge seksuelt. Ifølge påtalemyndigheten avdekker saken et stort omfang av prostitusjon blant unge gutter og jenter, melder TV 2.

Mannen nektet straffskyld for alle de åtte tilfellene av sex med mindreårige da rettssaken startet. Derimot erkjente han å ha kjøpt sex i fem av de sju tilfellene han er tiltalt for, skriver VG Nett.

Se innslag på TV 2 Nyhetskanalen her

Ifølge politiet møtte mannen sine ofre på internett og er nå tiltalt for åtte tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år. I tillegg er han tiltalt for å ha kjøpt sex av sju personer under 18 år. Politiet frykter at han kan ha misbrukt over 100 barn og unge over hele landet.

Cecilie Gulnes, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, mener norske foreldre har for dårlig kontroll med barnas nettbruk:

- Internett har gitt overgripere en fantastisk ny arena, hvor de nokså ubeskyttet kan komme i kontakt med barn og ungdom på en helt annen måte enn de kunne før, sier hun til TV 2 Nyhetskanalen.

219045

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?