Gå til sidens hovedinnhold

Tips bak pokerraid

Politiet kom helt tilfeldig over pokerklubben i Oslo sentrum. Nå avdramatiserer de tirsdagens aksjon.

I høst aksjonerte politiet i Oslo mot to illegale spillklubber i Oslo sentrum som et ledd i kampen mot gjengproblemene i hovedstaden.

Gårsdagens aksjon mot en pokerklubb i Dronningens gate har ingen sammenheng med raidene mot de to andre klubbene, bekrefter politiet.

- Det var helt tilfeldig at vi kom over klubben. Vi fikk et tips fra en person som oppdaget at det ble spilt poker ulovlig i lokalet. Jeg vil ikke kalle det en aksjon fra vår side, sier politijurist Tom Gulliksen til Nettavisen.

Ingen kriminelle elementer
Han understreker at innsatsen det ble spilt om, var lav og at det var helt normale folk i lokalet.

- Det dreier seg overhodet ikke om det samme miljøet som var på de to andre klubbene. Det er som om du og jeg og noen venners venner skulle møtes og spille sammen. Det er ikke store greiene, sier Gulliksen.

To personer som er mistenkt for å ha være arrangører av pokerklubben, ble onsdag formiddag avhørt. Minst en av dem er siktet for heleri.

- De er nå dimittert. Saken blir etterforsket videre, og det er opp til etterforskeren å avgjøre om saken eventuelt går til retten eller om de blir ilagt forelegg, avslutter Gulliksen.

- Positivt av politiet
Informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet bekrefter at tilsynet ikke var involvert i tirsdagens aksjon.

- Vi synes det er positivt at politiet røsker opp i illegal spillvirksomhet. Det er tydelig at politiet har begynt å prioritere dette nå og tar det mer alvorlig, sier Timberlid til Nettavisen.

Han mener det er viktig at politiet slår ned på all form for ulovlig spillvirksomhet – uansett hvor lav innsatsen er.

- Det er selvsagt ekstra ille hvis en klubb har kriminelle elementer, men vi må få stoppet en virksomhet som ikke er tillatt i Norge. Det vil bare øke på dersom samfunnet aksepterer ulovlige spillklubber, og slike klubber vil til slutt tiltrekke seg uønskede elementer, sier han.

God oversikt
Timberlid forteller at Lotteritilsynet har god oversikt over de illegale pokerklubbene i Norge.

- Vi bruker mye ressurser på å overvåke ulovlig pokervirksomhet og har relativt god oversikt. Problemet vårt er å finne frem til hvem som står bak, slik at vi har en juridisk person vi kan anmelde.

- Det er en del klubber som er blitt avviklet etter at vi har sendt brev og informert om hvordan lotteriloven fungerer. Det mange ikke vet, er at gårdeiere kan bli tatt for medvirkning, og ikke bare dem som arrangerer spillet, avslutter han.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping