Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdagens Premier League-rykter

Chelsea og Manchester United vil raide Barcelona.

Sergio Busquets - sønn av tidligere Barcelona-keeper Carles Busquets - har i løpet av kort tid etablert seg som et viktig medlem av katalanernes mesterlag under Josep Guardiolas ledelse. 22-åringen spilte også en rolle da Spania gikk til topps i sommerens VM-sluttspill. Dette har man etter hvert fått med seg i Chelsea, og nå skal londonklubben stå klare med rundt 200 millione kroner for å hente den defensive midtbanespilleren til Stamford Bridge i januar. Det skriver i hvert fall avisen Daily Star.

Carlo Ancelotti og hans betrodde menn skal også være meget betatte av Bayern Münchens Vinicius Borges Breno - eller bare Breno som han liker å bli kalt. Den 21 år gamle stopperen, som blir ansett som meget lovende, flyttet fra Sao Paulo i Brasil til Tyskland i 2007, og var forrige sesong på lån i Nürnberg.

Skulle disse gutta ende opp i Chelsea, er det likevel ikke sikkert de blir på Stamford Bridge så altfor lenge. De blå vurderer nemlig å bygge seg en ny stadion, med en kapasitet på 60.000, i området Earl Courts. Klubben har holdt til på «brua» i 105 år.

Også i Manchester United ser man ifølge ryktebørsen tirsdag mot Barcelona i jakten på forsterkninger i januarvinduet. Sir Alex Ferguson har latt seg imponere av Bojan Krikic og håper at et beløp på rundt 150 millioner kroner vil være nok til å overtale spanjolene til å slippe spilleren til England i nærmeste framtid.

Skulle Bojan ende opp på Old Trafford kan han fort ende opp med å danne en giftig spissduo sammen med Wayne Rooney. Spissen som nylig skrev under en ny avtale med Manchester-klubben, er for tiden skadet, men er ventet tilbake i spill mot slutten av måneden. Tidligere lagkamerat i United, Carlos Tevez, skulle likevel gjerne sett Rooney i en annen farge denne vinteren. Argentineren sier at han hadde håpet å få kameraten til Manchester City i januar, slik mediene spekulerte i.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

En som ikke er like populær i den lyseblå delen av Manchester er Roque Santa Cruz. I hvert fall ikke når det kommer til å få spilletid. Paraguayaneren forsvinner trolig fra klubben i januar og ifølge tyske medier skal 29-åringen ha blitt tilbudt til Wolfsburg for den nette sum av 35 millioner kroner. Spissen kostet City rundt 175 millioner kroner da han kom fra Blackburn i 2009.

Både Liverpool og Tottenham har gjort det til en vane å bli linket med spisser denne høsten, og tirsdag blir nok en måljeger satt i forbindelse med de to klubbene. Russiske Pavel Pogrebnyak, som til daglig tjener sine grunker i Stuttgart, skal være aktuell. Også Blackburn skal være interessert. Russeren var nær en overgang til nettopp Blackburn for to år siden.

Liverpools Martin Kelly fikk sin første Premier League-kamp fra start da Anfield-klubben slo Chelsea 2-0 søndag, og leverte solid innsats. Dette kan nå bli belønnet med en ny treårskontrakt.

Everton jakter også forsterkninger så fort nyttårssalget tar til. Urby Emanuelson, for tiden anvendelig kar i Ajax, skal stå på ønskelisten og kan koste Liverpool-klubben rundt 40 millioner.

De fleste engelske medier meldte mandag kveld at Aston Villa-manager Gerard Houllier og John Carew nå hadde skværet opp etter helgens mye omtalte ordkrig. The Daily Mirror er imidlertid kjerringa mot strømmen og skriver tirsdag morgen at nordmannen trolig er ferdig i Birmingham-klubben.

En annen som trolig forsvinner fra Villa Park i januar er sideback Luke Young. Forsvareren var sterkt linket til Liverpool i sommer, men nå er det Fulham som vil gjøre et framstøt. Mark Hughes har lenge vært en beundrer av 31-åringen, og håper nå å få spilleren på billigsalg, til tross for at et bud på rundt 20 millioner kroner ikke ble akseptert under sommervinduet.

Kilder: BBC. Sportinglife, Daily Star, Daily Mail, Daily Mirror.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken