Han var blant verdens best betalte spillere, men tilbrakte like mye tid på benken som han gjorde på banen i sin tid i Tottenham, Darren Bent. En overgang var uunngåelig, og Sunderland skulle vise seg å legge fram den redningsplanken kraftpluggen trengte. Kanskje har det ikke blitt fart på landslagskarrieren, men fart i målprotokollen er det i alle fall blitt – med 31 nettkjenninger på 50 Premier League-kamper for de svarte kattene. Slikt imponerer en Roy Hodgson som sliter med effektiviteten til sine spisser (Torres 15/5, NGog 12/1), og nå linkes Bent til Anfield. Prislappen kan dog være avskrekkende – drøyt 200 millioner, omtrent det dobbelte av hva 26-åringen kostet for to år siden.

Kall gjerne overgangen et sjokk, skulle det bli noe av den, mest fordi Fernando Torres er den eneste spilleren som Liverpool har vært villig til å legge slike summer på bordet for. Den dyreste, engelske spissen Mersey-laget har kjøpt tidligere er Stan Collymore, som til sammenligning ankom Anfield for 15 år siden for en tredel av det Bent verdsettes til.

Ikke noe røverkjøp, med andre ord, og det blir ikke den karen her heller: Emmanuel Adebayor mistrives forståelig nok i Manchester, og London kan bli neste stopp. Tottenham bytter som kjent spisser oftere enn Rune Rudberg bytter sokker, og siden verken Diego Forlan eller Karim Benzema (sistnevnte kobles i stedet til Arsenal for drøyt 200 millioner) virker så altfor ivrig på å spille i helhvitt, er togoleseren det heteste alternativet. I dag. Han er ikke den eneste – også Hoffenheims Vedad Ibisevic blir koblet til London-laget. Ut dørene på White Hart Lane kan det dog forsvinne et par godt brukendes fotballspillere: Robbie Keane (til Villa for snaut 60 millioner), David Bentley (Galatasaray) og Wilson Palacios (Juventus). Italienerne gir seg ikke der, og har også tenk å ta med seg Liverpools Ryan Babel før shoppingturen i England er ferdig.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Nevnte Liverpool skuffer forresten i dagens Premier League etter flott levering den siste tida (ja, hvis du ser bort fra at Adil Rami på nytt kobles til Anfield – prisen på Lille-spilleren skal nå være klar: 120 millioner). På Anfield synes man mest opptatt av hvor lang skaden til Jamie Carragher vil komme til å bli – og svaret er ikke bra. Tre måneder lyder de verste prognosene på. Mens man forsøker all terapi tilgjengelig (Antonio Valencia skal for eksempel nærmest være friskmeldt takket være sensasjonell NASA-teknologi – seriøst!) risikerer man å se lagets stjernespillere forsvinne – den brasilianske landslagsspilleren Lucas Leiva er ønsket av Sevilla, mens løpsmaskin Dirk Kuyt kan være på vei til Bayern München.

En krig mellom Chelsea og Manchester City er noe av det mest inflasjonsskapende du kan få. Benfica sitter for tiden og gnir seg i hendene mens PL-gigantene slåss om den anvendelige forsvarsspilleren David Luiz. Rikmannsgutta gir seg ikke der – City ønsker seg også Jano Ananidze (Spartak Moskva), og har angivelig lagt inn et bud på 50 millioner, mens Chelsea vurderer Lazios midtbanespiller Cristian Ledesma – verdsatt til rundt 150 millioner.

Norge - eller norsk fotball for å være helt nøyaktig - har vel gjort sitt i Premier League-overgangsvinduet i januar, men det er da noen skandinaviske kolleger som kan flytte på seg når nyåret kommer. Arsenals Nicklas Bendtner har aldri lagt skjul på at han mener han får for lite spilletid, neste stopp kan bli Ajax. I Sverige står det også et par reiselysten karer. Supertalentet Smajl Suljevic har allerede blitt enig med Stoke om en overgang, hank an få følge av en annen tenåring, Robin Söder, som er ønsket av bade Aston Villa, Milan og Genoa. Dagens Johan Elmander, spør du? Jo, da, han er med. – Han blir i Bolton, sier Owen Coyle, selv om svensken har sagt nei til Boltons siste kontraktsforslag. Tar vi med at Birmingham er i nye samtaler med Sebastian Larsson for å beholde midtbanespilleren, får det holde med svensknytt for i dag.

Det var mye keeperprat da vi nevnte Manchester United i går , litt blir det i dag også. Sir Alex Fergusons liste over mulige arvtakere for 59 år gamle Edwin van der Sar var som kjent på 714 kandidater, kvelden ble brukt til fintenkning for United-sjefen, og nå står han igjen med én mann: Schalkes Manuel Neuer(*). Med på lasset kan Aston Villas Ciaran Clark og Blackburns Phil Jones følge – men først til sommeren.

Hos naboen City er det som kjent nok av frustrerte spillere. Vi har nevnt Emmanuel Adebayor tidligere, nå sier faren til Roque Santa Cruz at City-spissen er så lei livet på City of Manchester Stadium at han vurderer å reise hjem til Paraguay – ikke på juleferie, men for godt.

Nok av rykter i dag, men nå nærmer vi oss slutten. Vi tillater oss likevel å nevne at Cluj-spissen Lacina Traore skal være svært nær en Fulham-overgang til en pris på rundt 65 millioner, Pascal Chimbonda har fått beskjed om at han ikke lenger har noen framtid på Ewood Park, Leeds Bradley Johnson ønskes av Bolton, Marseille vil ha Sunderlands Marcos Angeleri og Standard Liege er enige med Wolverhampton om en overgang for Jean-Claudes bror, Jelle van Damme. Vi slenger på en liten lekkerbisken til slutt: Pep Guardiola sier at Chelsea ikke frister så mye – men Manchester United, derimot ...

(Kilder: BBC, Sporting Life, Sun, Daily Mail, Mirror, Daily Star, I'm Scouting, Tribalfootball.com, Guardian, Talksport, Independent, Guardian, Goal.)

(*) Nettavisen sjekket våre leseres årvåkenhet, og skrev opprinnelig at Neuer var Bayern-keeper. Mange besto testen.)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED