Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdagens Premier League-rykter

Spansk gigantklubb forbereder bud på Everton-talent.

Evertons Jack Rodwell var en av de heteste talentene i Premier League forrige sesong, og den lovende midtbanemannen ble fort en fyr som kapret spalteplass på ryktebørsen. Denne sesongen har det gått noe tyngre både for de blå fra Liverpool og 19-åringen, men ettertraktet skal han fortsatt være. Manchester United har lenge vært ansett som en av klubbene som følger Rodwell nøye, og selvfølgelig er også Manchester City blitt nevnt i samme forbindelse. Nå skal også Real Madrid ha kastet seg inn i kampen om Everton-spilleren. Hovedtrener José Mourinho skal ifølge Daily Mail ha bedt sitt speiderteam i England om å finsikte den unge midtbanespilleren.

Men kanskje den karismatiske portugiser i stedet burde oppfordre Chelsea til å hente Rodwell. Carlo Ancelotti skal etter sigende sitte noe utrygt som manager for londonklubben, og Mourinho hinter nå om at han ikke er ukjent med en retur til Stamford Bridge om jobben blir ledig. Treneren var sist i klubben mellom 2004-2007, og hentet da to Premier League-triumfer.

De blå fra London brukte store penger på siste dag av overgangsvinduet i januar, og sikret seg Fernando Torres og David Luiz. Klubben ser likevel ikke ut til å være ferdig med shoppingen, og en ny midtstopper skal nå stå på ønskelisten. Ifølge talkSport er serberen Neven Subotic fra Borussia Dortmund en mann som følges nøye av gjengen på Stamford Bridge.

Vi forflytter oss til Old Trafford, der den evinnelige jakten på Edwin van der Sars erstatter mellom stengene fortsetter. De røde fra Manchester blir daglig linket med en ny burvokter, og mange spennende navn har blitt nevnt, uten at det så langt har skjedd noe konkret. Denne tirsdagen er det igjen CSKA Moskva-keeper Igor Akinfeev som blir utpekt som den heteste kandidaten.

Arsenal er også en klubb der det har blitt snakket mye om keepere de siste årene, men det er angivelig helt andre spillertyper som står øverst på ønskelisten til Arsène Wenger. Den 19 år gamle forsvarsspilleren Stefan de Vrij, som til daglig spiller i Feyenoord, skal være et yndet objekt for franskmannen med nese for talent. Gunners-manageren blir også satt i forbindelse med en overgang for den belgiske Ajax-stopperen Jan Vertonghen, men den nederlandske toppklubben har gitt beskjed om at 23-åringen kan bli en meget dyr mann.

En som imidlertid er usikker på Arsenal-framtiden er Samir Nasri. Eller, engelske aviser har i det minste klart å vri og vende på franskmannens uttalelser, slik at det skal høres ut som han kunne tenke seg et klubbytte. Ifølge den kulørte pressen kan den målfarlige offensive midtbanespilleren forsvinne, om Arsenal skulle vinne ligaen. Ja, du leste riktig, om det vinner.

Og vi er ikke helt ferdige på Emirates enda. Alltid like fargerike The Sun slår tirsdag opp en sak om at den bitre talentkrigen mellom Arsenal og Barcelona fortsetter. Londonklubben har måttet tåle mye kjeft fra katalanerne for måten den kapret Francesc Fabregas i sin tid, og nå skal Barca være illsinte fordi Arsenal prøver å gjøre det samme med unge Jon Miquel Toral Harper.

Neste stopp på ferden er Anfield, og der venter godt nytt for dem som gleder seg til å se Andy Carroll i aksjon. Den velfriserte spissen, som har vært plaget av skade i vinter, skal være foran skjema i opptreningen, og kan få sin debut for de røde når laget møter West Ham på Upton Park søndag. Carroll ble i januar tidens dyreste engelske spiller da han kom fra Newcastle.

En som garantert ikke blir å finne i London er Alberto Aquilani. Den italienske midtbanemannen er som kjent utlånt til Juventus denne sesongen, der han gjør sine saker bra. «Den gamle dame» skal være interessert i å gjøre overgangen permanent, men har fått streng beskjed om at det ikke blir billig. De røde betalte i sin tid rundt 17 millioner pund for den lille prinsen.

Tottenhams Niko Kranjcar har lenge blitt linket bort fra White Hart Lane. Kroaten har slitt med spilletid for de hvite fra London, og er ikke storfornøyd med benketilværelsen. Flere klubber har vist interesse, men nå kan det gå mot russisk fotball for playmakeren. Hardtsatsende Krasnodar vil nemlig gjerne ha både Kranjcar og Birminghams Alexander Hleb i stallen.

Birmingham på sin side har invitert amerikanske Alejandro Bedoya på prøvespill. 23-åringen har tidligere vært innom Örebro i Allsvenskan.

Litt borti gata sitter også Aston Villa-manager Gérard Houllier og vurderer forsterkninger. Franskmannen håper at midtstopper Gabriel Milito fra Barcelona kan bli tilgjengelig til sommeren. Houllier har også gitt beskjed om at det er uaktuelt å selge Stilian Petrov, til tross for interesse fra tyrkiske Galatasaray.

Så litt småplukk til slutt.

Tidligere Liverpool-spiss Djibril Cissé ønsker seg tilbake til Premier League etter at oppholdet i gresk fotball har blitt surnet av rasistiske fans. Wigan-keeper Chris Kirkland nekter å forlate klubben, og ønsker i stedet å gjenerobre keeperplassen fra Ali al-Habsi, mens Manchester City vil hente hjem keeper David Gonzales fra lån på grunn av skade på annetvalg Shay Given.

Kilder: BBC, Sportinglife, talkSport, Daily Mail, Daily Mirror, The Sun, Daily Express, Daily Star.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken