Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdagens Premier League-rykter

Vil de la ham gå til Manchester United?

I kveld skal de fleste feire inngangen til det nye året. Enkelte fotballsupportere vil kanskje også feire åpningen på overgangsvinduet ved midnatt.

Når klokken slår tolv ved midnatt vil klubbene igjen ha muligheten til å hente inn nødvendige forsterkninger, som kanskje kan være med på å sikre dem en plass i Champions League, eller redde dem fra nedrykk.

De engelske avisene er i hvert fall fulle av overgangsrykter om spillere som skal være potensielle nye helter for klubbene i Premier League.

Vi har tatt en titt på tirsdagens rykter og starter med Manchester Uniteds påståtte planer i januarvinduet. Som Nettavisen skrev i mandag mener Manchester Evening News at Evertons Ross Barkley topper United-manager David Moyes' ønskeliste. Tirsdag skriver imidlertid The Telegraph at skotten også skal være svært interessert i et annet britisk stortalent. United vurderer nemlig å legge inn et bud på Southamptons 18 år gamle venstreback Luke Shaw. Moyes håper at et bud på 20 millioner pund skal være nok til at Southampton vil la talentet gå, men The Saints har indikert at 18-åringen ikke er til salgs.

Daily Mirror hevder på deres side at David Moyes har en annen venstreback i kikkerten, nemlig sin tidligere elev Leighton Baines. Avisen skriver videre at Manchester United vil tilby Everton 16 millioner pund for Baines. De blå fra Merseyside har imidlertid vært krystallklare på at de ikke ønsker å selge 29-åringen.

Arsenal og Chelsea kjemper en hard kamp om seriegull denne sesongen, men de ser også ut til å måtte kjempe en hard kamp om Atletico Madrid-spiss Diego Costa, skriver Daily Express. 25-åringen har banket inn mål for Atletico denne sesongen og har så langt scoret 19 ganger på 17 kamper, noe som gjør ham til toppscorer i La Liga. Det er derfor kanskje ikke så rart at både Chelsea og Arsenal skal ha et sterkt ønske om å kjøpe Costa for 35 millioner pund. Men London-klubbene kan også vente seg konkurranse fra andre europeiske toppklubber som Borussia

Lokalavisen Birmingham Mail kan fortelle, til glede for Aston-Villa-fansen, at manager Paul Lambert vil se etter forsterkninger i januarvinduet. Lambert har gjort det klart at han ønsker å hente inn mer erfarne spillere som kan gi Villa et løft på tabellen. For øybelikket ligger Birmingham-klubben på en noe skuffende 13. plass og står med fem kamper på rad uten seier i Premier League.

Chelsea og Manchester United skal begge være interessert i 25 år gamle Ivan Rakitic fra Kroatia, men etter at Paris Saint-Germain skal ha meldt seg på i kampen om Sevilla-spillerens signatur blir det trolig ingen overgang til Premier League for 25-åringen, melder talkSPORT.

Villarreal skal, ifølge Sky Sports, ha gitt beskjed til både Chelsea og Manchester City at midtstopperen Mateo Musacchio ikke vil være tilgjengelig for mindre enn 45 millioner pund. 23-åringen er spådd en lysende framtid, men har kontrakt med La Liga-klubben fram til 2018. Også Barcelona og Napoli skal være svært interessert i å hente midtstopperen, men Villarreal kommer ikke til å slippe Musacchio på noe billigsalg.

West Ham vurderer å selge Ravel Morrison tilbake til Manchester United, melder Metro. Daily Mail hevder på deres side at Fulham ønsker 20-åringens tjenester og vil tilby West Ham 6 millioner pund for Morrison.

Real Madrid har vært klare på at de ikke kommer til å la noen av spillerne forlate klubben verken på lån eller ved salg i januar. Arsenal har likevel fortsatt et håp om at de skal klare å signere Alvaro Morata i løpet av den neste måneden, skriver The Telegraph. 21-åringen har kun startet én kamp denne sesongen, og må foreløpig finne seg i å være en reserve hos den spanske storklubben. Mer spilletid på balløya kan kanskje friste unggutten, som tidligere også har vært koblet til Tottenham.

Vi avslutter dagens ryktespalte med Daily Mail, som hevder å vite at Crystal Palace-manager Tony Pulis har store planer om å hente sine tidligere Stoke-elever Peter Crouch og Matthew Etherington til London i løpet av januar.

Onsdag åpner altså overgangsvinduet og det skal bli spennende å se hvem som setter først i gang med å handle.

I mellomtiden ønsker vi dere alle et godt nyttår!

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken