Gå til sidens hovedinnhold

Tjener 245 millioner på én kamp

Se innveiingen til Floyd Mayweather og Saul Canelo Alvarez her.

HTML EMBED

Når Floyd Mayweather Jr. går inn i ringen før sin kamp mot Saul Canelo Alvarez i MGM Casino i Las Vegas lørdag, er han allerede garantert i underkant av 245 millioner kroner bare for å ta kampen.

De to møtes til catchweight-kamp på 152 pounds - eller i overkant av 69 kilo når Mayweather forsvarer sin WBC weltervekttittel, mens Alvarez forsvarer sin WBC lett mellomvekt-tittel.

Mayweather har vært verdens best betalte idrettsmann siden 2011 og er i likhet med Alvarez ubeseiret så langt i sin boksekarriere.

Klokke til 18 millioner
36-åringen og hans «moneyteam» lever i sin egen lille fantasiverden der man kjøper klokker for tre millioner dollar og bytter luksusbil like ofte som andre skifter underbukser.

Han er i ferd med å bli like gåtefull og merkelig som så mange andre kjendiser som har levd sitt liv i Las Vegas de siste årene.

Innveiingen kan du se i videovinduet øverst fra 24.00

Ta for eksempel Mayweathers besettelse for hygiene. Han bruker verken bukser, sokker eller sko mer enn én gang og vasker hendene kontinuerlig.

Når Mayweather er på reisefot, skjer det med to privatfly. Ett for ham, hans bag med én million dollar i kontanter og en massør som tar vare på føttene hans på reisen. I det andre privatflyet sitter hans livvakter og resten av The Moneyteam.

Ifølge Independent plasserer han livvaktene i et annet fly fordi han er redd flyet til styrte hvis han reiser sammen med så mange store menn.

Større motstander
Bisarre vaner og besettelser er én ting. Noe annet er Mayweathers ferdigheter i ringen. Det er ikke uten grunn at han regnes som verdens beste bokser og fremdeles er ubeseiret i sin karriere.

Lørdag møter han nok en gang en langt større motstander. Begge veier forhåpentligvis inn på 69 kilo, men det er ventet at Alvarez vil legge på seg så mye som ti kilo til kampdagen, mens Mayweater kun går opp rundt to kilo.

Det er imidlertid ikke noe nytt for Mayweather å møte større motstandere. Han har gjort det før og det uten store problemer.

Hver gang en personlighet som Floyd Mayweather Jr. går kamp, er det selvsagt de som ønsker å se ham tape. Mange mener Saul Canelo Alvarez utgjør den største trusselen mot ham på lang tid.

Mexicaneren er 13 år yntre, naturlig større og ubeseiret i sine 43 siste kamper. 23-åringen er garantert 10 millioner dollar, noe som vil dobles dersom stevnet selger et visst antall pay per views.

- Jeg er boksinges ansikt
På onsdagens pressekonferanse kom Mayweather 35 minutter for sent og latet ikke til å være spesielt nervøs før lørdagens storkamp.

- Hvis planen hans er å holde presset oppe, kan jeg takle det. Hvis planen er å utbokse meg, så er det ingen som kan det. Man må slå meg mentalt, men ingen boksere er sterkere enn meg mentalt.

At også hans motstander er ubeseiret, bekymrer heller ikke spesielt mye.

- Han har 42-0 (pluss én uavgjort, red.anm.), men han har ikke møtt 42 Floyd Mayweathers. Da hadde han hatt 0-42. Jeg er på toppen, jeg er boksingens ansikt, og jeg er dedikert til håndverket mitt. Jeg er Floyd Mayweather.

Alvarez på sin side tror han har muligheten til å bli den første som slår Mayweather, men vet at han må være 100 prosent fokusert.

- Jeg bryr meg ikke om statistikken. Jeg kommer for å gjøre en god kamp, jeg kommer for å vinne. Når man møter Floyd, må man være klar for alle aspekter ved boksing. Man må justere seg både fysisk og mentalt. Jeg må være veldig smart og klar for å forandre planen min når som helst.

- Du må bare se hvordan jeg gjør det - hvordan jeg slår ham. Jeg er rolig og klar for kampen. Jeg har studert ham, kjenner stilen hans og vet hva han skal gjøre. Jeg er sikker på at jeg kan slå ham, fordi jeg vet alt om ham.

Se oppgyggingen til kampen her:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken