Gå til sidens hovedinnhold

Tjener fett på luksushus

Luksusboligmegler Camilla Sem omsatte for over 15 millioner i fjor. I år håper hun på mer.

Advokat Camilla Sem Eiendom AS, den ene halvdelen av meglerduoen Sem og Johnsen Eiendomsmegling, hadde i 2005 en omsetning på 15,5 millioner kroner. Det er en økning på 10 prosent fra året før.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er meget godt fornøyd med årets resultat. Firmaet går bra og markedet ser lyst ut, sier Camilla Sem på telefonen fra hytta på Nøtterøy.

Hun forklarer at boligmarkedet for luksusboliger fortsatt går godt.

- Hittil i år har vi solgt rundt 70 boliger til over fem millioner kroner. I fjor på samme tid solgte vi rundt 58 boliger i dette prissegmentet, sier hun.

Fremtidsutsiktene
Hun forklarer at totalt sett ligger meglerduoen an til økning også i år.

- Jeg tror det blir et godt marked i tiden fremover. Renteutviklingen betyr en del, men de fleste er klar over at renten skal opp. Jeg tror både selger og kjøper har tatt høyde for det, sier hun.

For Sem er jobben selve drivkraften. Og hun tar det som en positiv tilbakemelding at forretningen går bra.

- Jeg har jobbet i denne bransjen i 30 år. Vi driver i det dyreste segmentet, noe som er et privilegium for meg. Da er det veldig morsomt å se at det går bra, sier Sem.

Utvider
Sem og Johnsen Eiendomsmegling er i ferd med å bli større, og trenger derfor mer plass. Nå har de utvidet både kontoret og bemanningen.

- Forretningen gikk så bra at nå har vi ansatt fire nye meglere som begynte i juli. Vi følte tiden var moden for en utvidelse, sier hun.

Selskapet fikk et overskudd på 1,9 millioner kroner hvor 1,3 millioner går som utbytte til eierne.

- Jeg har bevilget meg en liten sum av overskuddet, resten går tilbake til driften. Det koster jo en del å utvide, vet du, sier Sem før hun legger på for å gå tilbake til jordbærkurven som venter på henne i sommervarmen.

Tall i millioner kroner

2005

2004

Endring i prosent

Driftsinntekter

15,5

14

10,7

Driftsresultat

2,34

2,56

-8,6

Resultat før skatt

2,64

2,48

6,5

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken