Gå til sidens hovedinnhold

Tjener fett på Snusebassen

Du har kanskje lurt på hvor du skal gjøre av snusen? - I Snusebassen selvsagt, sier oppfinner Henry Helgheim, som nå kan bli mangemillionær.

Da røykeloven kom sigende inn over landet, forsvant ikke bare muligheten til å røyke inne. Askebegerne forsvant også.

- Da var det mange som opplevde at det lå snus og tyggis, på gulvene, under bordene og på veggene. Dette så jeg på tv en kveld og gikk så ut på kjøkkenet og fant en nøtteboks som jeg skar opp lokket på. Det var ingen som hadde tenkt på en løsning på problemet, sier hobbyoppfinner Henry Helgheim.

Genial enkel - ganske enkelt genial
Nå kan Helgheim gjøre seg millioner på den enkle men geniale Snusebassen, som er såre enkel i bruk. En slipper bare snusen ned i et beger som har snitt i lokket. Lokket lukker seg så med en gang.

- Utfordringen var å finne en løsning til løssnusen, men den er nå klar. En dispenser med papir gjør at en kan spytte snusen inn i papiret for så å slippe papiret ned i Snusebassen. Så har jeg også lagt inn en holder for tannpirkere, sier Henry som har jobber lenge med å få konstruksjonen optimal.

Tiedemanns ringte til Henry etter å ha hørt om oppfinnelsen. I sommer tok han en tur til snusprodusenten Sweedish Match for å vise frem Snusebassen.

- De ble veldig imponert og hadde aldri sett noe lignende. Problemet var at det ville koste den mellom 60- 80 millioner i året å få disse ut til restaurantene de hadde avtale med og de ble for dyrt. Så da gikk vi på det åpne markedet og her har vi fått enorm respons.

Millionene ruller
Tiedemanns har snakket om en enhetslevering på 35 millioner i året. Men her er ikke arbeidsplasser, oljeplattformer, danskebåter og tog tatt med i beregningen.

- Potensialet er så stort at vi er nøkterne optimister. Nå har vi knyttet til oss store engros-kjeder samt at vi har fått firmaet Polimoon til å produsere for oss. Så nå er alt klart, sier Henry som legger til at tyggisproblemet er mist like stort som snusen.

- Snusebassen fungerer også på tyggis og ikke minst tannpirkere, frister oppfinneren. Han håper at forretningsideen kan vokse inn i himmelen - rent økonomisk.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken