I januar 2007 kjøpte Carl I. Hagen (65) og kona Eli Hagen (62) eneboligen i Øvre Skogvei 1 D på Bestum i Oslo for 7,4 millioner kroner.

Etter å ha bodd der i bare to år og åtte måneder solgte de. Prisen er hemmelig mellom kjøper og selger, men opplysninger i eiendomsregisteret tyder på en salgspris på vel 10 millioner kroner.

LES OGSÅ:Kanonhøst i boligmarkedet

Det betyr at Frp-nestorene tjente 2,7 millioner kroner på salget, eller rundt regnet én million i året.

Med en prisøkning på 36 prosent siden de kjøpte, har ekteparet Hagen gjort en god deal i en periode hvor prisene på eneboliger i Oslo bare har steget 4,5 prosent. (Se NEFs boligprisstatistikk).

Det har ikke lykkes Nettavisen å få tak i Carl I. Hagen. Heller ikke megler Geir Tangevald-Jensen hos Eie Eiendomsmegling som hadde salgsoppdraget har villet kommentere prisen.

Boligmarkedet følger du på BOLIGA.NO

Ekteparet Hagen er ingen noviser når det kommer til kjøp og salg av eiendom. De har de senere årene kjøpt og solgt flere hus. Blant annet tjente de fett på salget av eneboligen i Kalvetangen 88 i Tønsberg - boligen som ble omtalt som «vaktmesterboligen». Herr og fru Hagen kjøpte eiendommen i 2003 for 6,7 millioner, og solgte den i 2007 for hele 15 millioner.

Boligen i Øvre Skogvei 1D ble først lagt ut med en prisantydning på 11 millioner. Det viste seg å være i drøyeste laget. Likevel lyktes altså ekteparet Hagen langt bedre med salget av luksusboligen enn mange andre i dagens marked. Det hører med til historien at boligen skal ha blitt pusset opp noe i den tiden Carl I. og Eli eide den.

I løpet av sommeren har det blitt enklere å finne kjøpere til dyre boliger - det vil si eneboliger og leiligheter til 10 millioner og oppover. Men fortsatt beskriver meglere dette markedet som «selektivt». Det innebærer i praksis at enkelte hus går lett å selge, mens andre ligger og ligger uten å bli solgt.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).